2021 61. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2021 18:27
Bir Elmanın İki Yarısı #kitapyorumu Naomi ve Nicholas, çoğu kişinin hayalini kurduğu düğünlerine yaklaşırken diğer çiftlerden bir konuda ayrılır. İkisininde birbirlerine tahammülleri yoktur ve düğün günü yaklaştıkça mutluluktan başka her duyguyu hissederler. İkiside ilişkiyi net olarak bitiren taraf olmamak ve masrafların üstüne kalmaması için karşı tarafa bir savaş başlatır. Tabi bu süreçte gerçekten oldukları gibi davranacaklardır. Açıkçası beklentimin inanılmaz yüksek olduğu bir kitaptı Bir Elmanın İki Yarısı ama ne yazık ki bunu karşılayamadı. İlk olarak; arka kapakta ilişkiyi bitiren taraf olması diye geçsede bence böyle bir durum yoktu. Daha çok karşı tarafı sinir etme odaklıydı ve işin garibi düğün iptal olsun diye de ekstra bir çaba söz konusu değildi bana göre. İkisi birbirine öfkeli özellikle de Naomi ama asla elle tutulur bir yanı yoktu ayrıca bir kez bile olsa konuşmayı denememişler. Sonra da birdenbire can acıtmaya oynuyorlar. Naomi’nin iç sesi bazı yerlerde imdat dedirtti artık çünkü adam nefes alsa karbondioksit verdi beni öldürmek istiyor modunda. Aslında yazarın elinde inanılmaz eğlenceli olacak bir kurgu var ama durmadan aynı noktada dönmüş durmuş. Bazı yerlerde -çeviri kaynaklı mı yoksa yazarın dilinden mi bilmiyorum - gerçekten yüzümü ekşittim. Bu yaşta insanlar böyle davranıp, böyle kelimeler seçer mi bilemiyorum. Bunun haricinde okunması kolay bir kitaptı. Keşke aralarının düzelmesini daha detaylı okusaydık o zaman benim için çok daha güzel bir yerde olabilirdi. Böyle de söyledim ama kitapta kendini okuttu yani sıkmadan.
Bir Elmanın İki YarısıSarah Hogle · Nemesis Kitap · 2021486 okunma