2021 49. kitabı
Kitap başlı başına meşakkatli yollardan geçmiş bir kitap. Döneminde karakterlerin cinsel yöneliminden dolayı sansüre uğramıştır elimdeki kitapta sansürlü hali başka bir yayınevinde sansürsüz halini bulabilirsiniz ama bu basımda da anlayabiliyorsunuz karakterlerin yönelimlerini. Kitap Dorian’ın genç ve güzellik düşkünü olmasını arkadaşı Henry’nin onun bu fikirlerini zehirlenmesini daha sonra zamanla kendinin değil ressam arkadaşı Basil’in Dorian’ın güzelliğinden etkilenerek yaptığı portresinin yaşlanmasını dileyerek olayların çığrından çıkmasını konu alır. Yazarın tek romanıdır ve kitap için “bir ruhun hikayesi” demiştir. Oscar wilde romanındaki karakterlerle de kendi özdeşleştirip şu cümleyi kurmuştur; "basil hallward, ben olduğumu sandığım kişidir; lord henry dünyanın ben sandığı kişidir; dorian ise benim olmak istediğim kişidir, belki başka bir çağda...” Roman herkesin okuması gereken ve dolu cümlelerin, düşündürücü cümlelerin çok olduğu bir kitap ayrıca yazarında hayatına, dediklerine bir göz atılması gerektiğini düşünüyorum
Dorian Gray'in PortresiOscar Wilde · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202399,3bin okunma