···Okunma: 01 Kasım 2021 18:11 Spoiler içerir
Kitapta İrene adında bir kadın kocasını aldatıyor.Günlerden bir gün İrene sevgilisinin evinden çıkarken bir kadınla karşılaşıyor.Karşılaştığı kadın İrene'nin sevgilisinin eski sevgilisi olduğunu söylüyor ve artık İrene'ye santaj uygulamaya başlıyor.Kitapta İrene'nın yakalanmaktan nasıl feci bir korku duyduğunu anlayacaksınız.Hatta o kadar korkuyor ki İrene sanki hipnotize olmuş ve santajcı kadın ne derse yapmaya başlamıştır.Santajcı kadın bir gün yine İrene'dan para ister ve İrene'nın verecek parası olmadığından yüzüğünü vermek zorunda kalır.Yüzüğün parmağında olmadığını anlayan kocasına temizletmeye verdiğini söyler.İrene artık yüzüğü kesinkes almalıdır yoksa yalanı ortaya çıkacaktır.İrene santajcı kadını bulmaya çalışır fakat bulamaz sonra son çare olarak sevgilisinin yanına gider santajcı kadının evini öğrenmek için.Fakat sevgilisi santajcı kadını tanımamaktadır.Başka çaresi kalmayan İrene intihar etmek için eczaneden morfin alacakken kocasıyla karşılaşır.Aslında kocası İrene'nın sevgilisi olduğunu öğrenmiş ve ona böyle bir oyun oynamış.
Aslında kitabın sonunu tahmin etmek zor olmadı çünkü santajcı kadın İrene'nin adını evini her şeyini biliyor.Yani geriye iki seçenek kalıyor ya santajcı sevgilisiyle ya da İrene'nın kocasıyla iş birliği yapıyordur.Yine de sürükleyici ve insan karakter analizinin güzelce yapıldığı kitaptı.Yani kitabı okuduğunuzda İrene'nın yakalanma korkusunu iliklerinize kadar hissedeceksiniz.
Keyifli okumalar...