Ümit Yaşar Oğuzcan'ın yazdığı ve Ahmet Selçuk İlhan'ın seslendirdiği #ayten i @mujde.aklanoglu.official film tadında Roman olarak bizlere sunmuş güzel de olmuş.
Ayten babasını kaybetmiş annesi ile baba yadigarı evde yaşamaktadır bankada çalışan kendi kabuğuna çekilmiş ve bazı borçlardan dolayı sıkıntı yaşamaktadır. Ne yazık ki istemeseler de borçlarından dolayı evi satışa çıkarmışlar ve surpiz bir alıcıyla karşılaşmışlardır.
Yaşar ise hem bir bankanin genel müdürü hemde yakışıklı, ünlü bir yazardır Ayten'in annesi ise bu yazara büyük bir hayranlık duymakta ve bütün kitaplarını severek okumaktadır. Bilinmezdi ki bu yazar Ayten'e şiirler kitaplar yazacaktı. Bir düğün gecesi Ayten ve Yaşar'ın yollari kesişmiş Yaşar Ayten'in menekşe moru gözlerine sevdalanmiş ama onun ukala davranışları yüzünden Ayten Yaşar' dan nefret etmişti.
Bir kaç karşılaşmanın Ardından bir yıl geçmiş Yaşar Ayten'i unutmamış kendice planlar hazırlayıp menekşe gözlere yakın olmanın bir yolunu bulmuştu.
Ayten ise sevgilisi Melih ile gelecek hayelleri kurarken Yaşar'ı gördükten sonra aralarında bir şeylerin eksik olduğunun farkına varmış lakin kabullenmek istememiştir.Çocukluk arkadaşı Hülya'nın Yaşar'ın sevgilisi olması ve Ayten'in gözünde bir kazanova olan Yaşar Ayten'e güven vermemektedir.
Peki ya kalbe söz geçer miydi? Elbette geçmezdi aradığı aşkın, tutkunun aslında Yaşar olduğunu anlamıştı Ayten artık kabuğunu kırıp aşkının peşinden koşacaktı eğer Hülya o gün o kapıyı calmasaydı...
Severek okuduğum bir kitap oldu Ayten Bir çok duyguyu bir arada yaşadım. Hülya'ya kızdığım kadar Ayten'e Yaşar'a da kızdım oysaki her seven aşkını savunmalı peşinden koşup sahiplenmiydi Ayten bunun için geç kaldı Yaşar gerekli güveni veremedi ki Ayten ne yapsın dedim o noktada. Peki ya Hülya sen hiç gözüme gözükme aşırı sinirlendim sana bir kadın bu kadar gurursuz olamaz. Sözün özü kısa ama tadı damakta kalan güzel bir roman çıkmış ortaya. Müjde Aklanoğlu