2021 138. kitabı
Okunma: 02 Kasım 2021 21:23
Kalemiyle yeni tanışık olduğum, kapağına bayıldığım sevgili @kadriye.ramsaier kaleminden #GurbetinKızı kitap yorumuyla geldim bugün. Girbin yakamdan düşmediği şu günlerde bu kitabı okumak beni 20'li yaşlarıma götürdü. Yurt dışında okuduğum senelere.. Gurbet kimine göre iki hece bir kelime ama yaşayana dert, keder, ömür, yas.. Bir çok anlam barındırır. Bazı şeyleri anlamak mümkün değildir hani yaşamak gerekir. Gurbeti de gerçekten yaşamadan kimse bilemez. Biraz fazla anılara daldım sanırım. Esas kızımız Melike'nin aslında imtihanlarla dolu hayatını anlatıyor kitabımız. Annesinin ölümü, üvey anne, kardeşlerine yarı annelik savaşı.. Kızımızın imtihanı birde gurbetle sınanıyor ki sormayın. Birde saplantılısı Davut'uda unutmamak lazım. Tam karşısına Klaus'un çıkması iyi şans derken,Melike yeniden kendini bulma ve kendi ayakları üstünde durma savaşı veriyor. Yazarımızla da paylaştıklarımı sizlede paylaşayım.Karakterimizin güçlü duruşunu, kurguyu, anlatılmak istenen konuyu gerçekten sevdim. Lakin bir kaç yazım hatası ve kurgu kayması yok diyemem. Başlarda ki fazla detay sonlara doğru baya hafifleyerek okumayı akıcı hale getiriyor bunuda söylemiş olayım. Yazarımızın ilk kitabı olmasına rağmen kurgunun iyi oluşu beni gerçekten etkiledi. Zamanında çokça ağladığım, gurbet türkülerini ezberlediğim o günlere geri dönmek inanılmazdı.
Gurbetin KızıKadriye Ramsaier · Ateş Yayınları · 202141 okunma