2021 153. kitabı
Herkese merhaba! Bugün size kapağı, çizimleri ve konusu aşırı tatlı olan bir mangayla geldim. Aslında konusunun "çok tatlı" olduğunu söylemem yanlış olur, uzak mesafe ilişkilerini Makoto Shinkai'den okumak elbet hikayenin bir yerinde bir burukluk yaratıyor ama çizimlerinin çok hoşuma gittiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Oldukça sade ve tatlı çizimler yapmış sevgili mangakamız Yukiko Seike... Kapağında da yazdığı gibi mangada bol bol "aralarındaki mesafe hakkında kısa hikayeler zinciri" bulunuyor. Bazen biri değişen iki karakterin hem fiziksel hem de ruhsal olarak birbirlerine mesafeli olmalarını ve bunun getirdiği duygu yoğunluklarını okuyoruz. Saniyede 5 Santimetre hakkındaki tek olumsuz düşüncem sanırım finaliydi... Çok güzel ve çok duygulu, unutulmaz bir manga olmasına ramak kalmışken şıp diye bitiverdi sanki. Havada kalıyor da demek istemiyorum ama finali biraz okura bırakılmış gibiydi. Bu hissi sevdiğimi söyleyemeyeceğim, bu yüzden bitirdiğimde biraz hayal kırıklığına uğradım diyebilirim... Hakkını vermek gerek, okurken çok güzel vakit geçirdim. Zaman zaman sevinip güldüm, zaman zaman hüzünlenip ağladım. Eğer siz de (doyurucu bir sona sahip olmadığını unutmadan) hemencecik bitecek bir mangayla keyifli bir zaman geçirmek istiyorsanız Saniyede 5 Santimetre tam size göre!
Saniyede 5 SantimetreMakoto Shinkai · Gerekli Şeyler Yayıncılık · 2018506 okunma