Biz İyiyiz
2021 78. kitabı
Okunma: 10 Kasım 2021 00:56
Selam millet bugün sizlere sakin ama sırlarla dolu dram yüklü bir kitapla geldim. Kitap rahat okunuyor lakin benim için yeterli bir türe sahip değildi. Ben bol aksiyonlu ve heyecanlı kitapları daha çok seviyorum. Sakin bir kitap bana göre değil ama yinede okudum. Yazarın yazım dili, kalemi farklıydı. Alışıla gelmişin dışında olduğu için bana farklı da gelmiş olabilir tabii. Eşcinsellik içeren bir konuya da sahip olduğunu belirtmek isterim. Okurken dikkate almanız da fayda var. Biraz konusundan bahsedecek olursam; Marin, büyükbabasının kaybettikten sonra geçmişini geride bırakıp şehirden ayrılır. Zaten ebeveynleri olmayan kız büyük boşluğa düşer. Ancak dede ve torun arasında olan sırları en yakın arkadaşı Mabel bile bilmiyordu. Marin'in aşkı aylar geçip bir kış tatilinde yurt odasında yapayalnızken Mabel onu ziyarete gelir. Tüm yaşananları konuşan iki arkadaş aralarındaki kopuklukları telafi edecek mi? En önemlisi de Mabel Marin'in buz kesmiş kalbini onarabilecek mi? ``Çok fazla şeye ihtiyacın olduğunu düşünerek yaşarsın. Ta ki bir gün yanına sadece annenin fotoğrafını alıp şehri terk edene kadar.`` ``Kelimeler anlam ifade ederler fakat anlamlarının arkasında da gerçeklik yatar.`` ``Bu, herkes bir şeylerini yitirir gibi genel mevzu değil. Daha ziyade sanki hayatınızı, benliğinizi elinizden alır, öyle ki yüzünüze baktığınızda o yüz artık sizin yüzünüz değildir.`` ``Her şey çaresizlikten ibaret. Her şey ıstırap çekiyor. Demek istediğim, keder peşinde koşan biri olma. Gerçek hayatta yeterince keder var zaten.`` ``Hayat pamuk ipliği misali ince ve narindir. Herhangi ani bir değişiklikle birlikte ansızın kopabilir.``
Biz İyiyizNina LaCour · Yabancı Yayınları · 2019225 okunma