2021 5. kitabı
Joker iyi bir insan olsaydı. Çizgi roman bize böyle bir şey olsaydı nasıl olurduyu anlatıyor. Batman in gotham a zarar verirdiğini düşünen joker nereden geldiğini belli olmayan (çizgi romanda öğreneceksiniz) haplar sayesinde iyileşiyor. Saygın bir siyasetçi olmaya çalışan joker hem batman i hemde gotham ın ona karşı olan ön yargısını yıkmaya uğraşıyor. Çizgi roman joker in psikolojisini iyi yansıtmış bize ama batman de bi farklılık var. Bu kitaptaki batman her zaman bildiğimiz zeki her zaman ikinci planı olan hazırlıklı birisi değil tam tersine hatalar yapan kendi sınırlarını aşabilen bir batman. Bu tarz batman portrelerini seven biriyseniz hoşunuza gidecek bir batman var. Diğer yan karakterler nightwing, batgirl, gordon bildiğimiz gibi klasik. Benim hoşuma gitmeyen yönleri başlıca batman oldu bu hikayedeki joker zaten yeni yaratılmış bir karakter gibi olduğu için eleştirmiyorum. Hikaye de net bir doğru yok kimse ne tamamen suçsuz ne de tamamen suçlu bu yön güzel bir detay olmuş. Ama hikaye joker iyi olsaydının ötesine geçemiyor bir süre sonra ha joker ha harvey dent diyorsunuz çünkü joker, two face olmadan önceki harvey dent in birebir kopyası oluyor ilginçlik bitiyor. Çizgi romanla ilgili hoşuma gitmeyen bir yönde çizimler oldu stilistik bir tarz evet ama benim hoşuma gitmedi. Tavsiye konusuna gelecek olursak bence pahalı bir çizgi roman çok daha güzel batman hikayeleri var. Her batman hikayesini okurum veya konsept çok ilgimi çekti diyorsanız okunabilir yoksa tavsiye etmem
Batman Beyaz ŞövalyeSean Murphy · JBC Yayıncılık · 202086 okunma