2021 22. kitabı
Okunma: 12 Kasım 2021 14:05
Hangimiz keşke bu yolu seçmeseydim, keşke bunu yapmasaydım, keşke farklı bir mesleğim ya da hayatım olsaydı demedik ki? Hepimizin yüzeysel veya daha derinlere inildikçe gün yüzüne çıkan pişmanlıkları yok mu? Bana kalırsa tüm insanlığın ortak problemlerinden biri de bu. Memnuniyetsizlik, anı yaşamanın önemini, güzelliğini kavrayamamak.. Kaçırılmış fırsatlar, yeni yol ayrımları, gelecekte bizi bekleyen güzellikler. Yaptığımız bir seçim belki de milyarlarca yeni olasılık doğuruyor. Ya bu olasılıkların hepsini olmasa da çoğunu deneme imkânınız olsaydı? Kendinize ait bir çok farklı hayat versiyonunu görmek size nasıl hissettirirdi? İşte ana karakterimiz Nora Seed sayesinde bir nebze de olsa bu sorulara kendimizce bir yanıt verebiliyoruz kitapta. Nora, kedisinin ölümüyle birlikte son umudunu da kaybediyor ve bunun sonrasında olaylar başlıyor. Kendisini bir anda Gece Yarısı Kütüphanesinde bulan Nora, farklı seçimler yapmış olduğu hayatlar arasında gidip gelirken pişmanlıklarının asıl kaynağını ve bunları nasıl çözmesi gerektiğini tam anlamıyla öğreniyor. Yazarın vermek istediği mesaj o kadar güzeldi ki kitabı bitirdikten sonra içimde bir kıpırtı, bir mutluluk hissettim. Yazarın diğer kitaplarını okumak için sabırsızlanıyorum.
Gece Yarısı KütüphanesiMatt Haig · Domingo Yayınevi · 202598,3bin okunma