Lise zamanlarımdan beri Historical Romance sevgim hiç bitmedi Barbara Cartland kitaplarım ta o zamandan hala kütüphanemde duruyor . 4 Kitaplık Wedded by Scandal adlı serinin ilk kitabı .
Wolverton Dükü Edmond Elias Alastair Rochester'ın (bu uzun isimler ünvanlar bitiriyor beni :)bir eşe ihtiyacı var ya da daha doğrusu iki küçük kızı için bir anneye ihtiyacı var. Bayan Adeline Hays ise tam tersine, tacizci ve korkunç bir asilzadeyle evliliğe zorlanmamak için elinden geleni yaparken, babası ve statüye düşkün üvey annesi onun evlenmesini istiyor . Adeline evlenmesi istenen iğrenç adamdan kurtulmak için bir skandal yaratıp evlilikten yırtmaya karar veriyor :D Fakat evlenmek istediğini bildiği bir adamın yatak odasını ziyaret ediyim derken yanlışlıkla Wolverton Dükü 'nün odasına girince olay tam bomba hale geliyor :D Sonuç olarak aceleyle evlenirler Edmond Adel'e karşı büyük bir çekim hissetmesine rağmen, duygularına göre hareket etmeyi reddediyor daha önce başından geçen evliliğin travmaları yüzünden tabi adam haklı .
Adeline'in karakterini sevdim hem Edmond hem de küçük kızlarıyla olan etkileşimleri güzeldi . Adeline ayrıca Edmond'a karşı çok sabırlıydı, onun kaybına sempati duyuyor ve endişelerini anlıyordu, ama aynı zamanda ne istediğini biliyordu . Edmond toplum tarafından
Çılgın Dük olarak adlandırılıyor pek sosyeteye karışmıyor uzak duruyor . Ancak gerçekte sadece karısının ölümüyle ilgili suçluluk yüzünden mesafeleri olan bir adam zira karısı son çocuğunun doğumunda ölmüş . Ben kör bir atışla başladım zıra yazarı ilk bu kitabında okudum ama güzeldi bence :D