Puan vermedi·272 syf.····Okunma: 18 Kasım 2021 16:18 Tarihimizde yaşanan olayları kurgu süzgecinden geçirerek sunulmuş bir kitap. Bazı bölümlerinde neresi gerçek neresi kurgu diye kafam karışmadı değil ve ciddi ciddi çelişkide kaldım. Bu ikilem kitaba çok ayrı bir haz vermiş.
Yazarın bakış açısıyla tarihi yorumlama sürecinin ikinci kitabı olduğunu, okumaya başladıktan sonra anladım. 3 kitap olarak set olduğunu öğrendim. İlk kitabı "Teşkilat" sonrası "Muhafız" ve en sonuncusu "Hanedan" şeklindeydi. İlk kitabını okumadan bu kitabı okumuş olmak herhangi bir anlam kaybı yaratmadı.
Bazı bölümlerde olaylar dip notlarla da belgelenmiş ve tarihin bilinmeyen, saklanan, üzeri kapatılmış yönleri ve gazete ve haber manşetlerinde millete gösterildiği gibi olmadığı görülüyor.
Tapınakçılar ve Teşkilat diye tanımlanan iyilerle kötüler arasında asırlardır sürdürülen gizli savaşın süreci bu kitabın sayfaları arasında açıkça görülebiliyor.
Bu kitabı Komplo teorilerini seven okurlar için ayrı bir artı olarak önerebilirim.