2021 41. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2021 01:17
Kendine güvenip, kendisine çok değer veren ailesine bir yalan öne sürerek Amir sevgilisiyle Fas'a gider, Pelin Karalı. Hiç olmadık ve beklenmedik zorlu  bir durumla karşılaşarak  Pelin, uydurduğu yalanın acısını çeker... Kaçırılır... Arap ülkesinde, kadın tacirleri tarafından kaçırılan Pelin; ona yaşatılanlarla yüreğim ağzıma geldi. Öfkelendim... Sinirlendim... Yeter dediğim anlar bile oldu... Empati kurarak acıyı resmen ben çektim diyebilirim... Neler oluyor derken Fas'ın ileri gelenlerinden, Fahd'ın üçüncü eşi olarak iki eşe kuma oluyor.  Burda görüyorum dinleri aynı fakat  iki farklı ülke iki farklı kültüre sahip bir inanışla mücadele söz konusu. Arapların poligamik bir geleneği olurken Pelin tek eşli olma çabası ile mücadele etmektedir. Zorla alıkonan Pelin'in verdiği mücadeleyi,  gösterdiği kararlığı takdire şayandır...  Başından ne türlü zorluklar geçse de pes etmedi. Birgün özgürlüğüne kavuşacağı umuduyla yaşadı... Sonuna kadar kadının hakkını savunması, sadece erkek çocuk istemesi ile kız evladının arka plana atılması düşüncesi ile mücadele etmesi takdirimi kazandı. Zorla sevginin olması olur mu diye sorsam sizlere çoğunuz olumsuz cevap verebilirsiniz. Oysaki Kalpsiz'de dört mevsim yaşadım. Üzüldüm,  ağladım,  gülümsedim ve bir oh çektim, dersem yeridir.  Kazanan kim oluyor deseniz işte size Kalpsiz. Fahd kimdir neden özellikle Pelin'i alıkoyuyor? Amir, Pelin'in sevgilisi ne oluyor ona? ve en önemli soru Sizler de bu eseri okuyunca Pelin'e mi, Amir'e mi yoksa Fahd'a mı hak verirsiniz? Yazar Müjde Aklanoğlu'nun kalemini hep merak ettim.  Hep okumak istedim. Çünkü kaleminin mürekkebinde beni çeken bir koku vardı.  Beni büyüledi. Gerek konusu, gerek akışı,  gerek şaşırtması, gerek heyecanlandırması, gerek aksiyonluğu, gerek naifliği her yönüyle beni alıp görürdü.  Verdiği mesajlarla inaniyorum çoğunun sevgisini kazandırıyor.  Kesinlikle okunmasını tavsiye ediyorum. Şimdi sıra diğer eserlerinde.
KalpsizMüjde Aklanoğlu · Hasrem Yayınları · 2021111 okunma