2021 2. kitabı
Yakın zaman önce okumuş olduğum bu kitap ülkelerin nasıl kalkındıkları veya nasıl geri kaldıklarını anlatırken aynı zamanda bir ülkenin gelişmesi için gerekli altın kuralları örnekler vererek güzel bir şekilde incelemiştir. Tarihi çok sevdigim için içinde gerekli tarihsel olaylarıda barındıran bu kitap, dünya ülkelerine bakış açınızı daha net olarak görmenizi sağlayacaktır. Gelişmiş ülkelerin hiç de masum olmadığı kendi bileklerinin gücüyle bu işi başarmadiklarını, tamamen sömürge, manda düzenine bağlı olarak gelişerek günümüz şartlarında refah içinde yaşayabildiklerini dolaylı olarak anlatıyor. Kendi huzuru için insanları kullanmaktan çekinmeyen ve her türlü vahşeti, insan pazarlıgını, köle düzenini uygulayan avrupa şunki medeniyet dedikleri düzenin birer fondotenden ibaret oldugunu çok daha iyi anlıyoruz. Gelişmemiz için tarıma degil sanayiye ihtiyacımız olduğunu görüyoruz. Aslında ülkemizde uygulanmak istenen ekonomi politikalarını, tarım için neden bu kadar desteklerin geç kalındığını veya kalınmak istediğini bu kitapta daha iyi anlayabiliyoruz. Sömürge sisteminin dolaylı yoldan hala devam ettigini de anlayabiliyoruz. imalat sanayisinin en önemli çıktılarından birisi olan otomobil üretiminin sömürge sisteminden çıkmamız için ilk adım olduğunu ve bütün gelişmiş ülkelerin bu adımın en kritik eşik olduğundan da bahsediyor.
Ulusların YükselişiMurat Yülek · Kronik Kitap · 201976 okunma