2021 101. kitabı
Bir önceki kitabımız “Aşkın Arabesk Hali” nde, çeşitli davranış hallerinin İlişkilerimizde ve yaşantımızdaki etkilerini, kendimizi keşfetmemizin önemini okurken, devam niteliği taşıyan bu kitapta ise aşkın gücünü ve sonsuzluğunu sorguluyor yazarımız. İlk kitapta ilişkiler için çok önemli olan üç başlığa değinmemişti. Bunlar aldatmak, kıskançlık ve kader konularında. İlişkinin gidişatını belirleyen en önemli olguları bu kitapta okuyoruz. . İlk konumuz olan aldatmanın; çeşitlerini, bahanelerini, sonuçlarını her yönden analiz ediyoruz. Eskiden büyük utanç olan aldatmanın, her şeyin çabuk tüketildiği bu çağda nasıl sıradanlaştığını görüyoruz. Aldatılan insanın davranış şekilleri, yapması gerekenler ve hayatındaki etkilerini inceliyoruz. . İkinci konumuz kıskançlık; aldatmanın yanında masum gibi gözüksede önü alınamayan durumlarda ciddi problemlere sebep olabiliyor. Kıskançlığın dozajı ayarlanmadığında çok daha büyük yıkımlar yaşanabiliyor. Kıskançlığın çeşitleri, sebepleri ve seviyelerini inceliyoruz. . Üçüncü konumuz kader; yaşanılan her şey kaderin bir oyunu mu? Yoksa yazgı mı? Bu soruların cevaplarını da bu bölümde öğreniyoruz. . Sonuç olarak yine güzel işlenmiş, kısa ama net bir kitap okudum.
Aşkın Âbâd HaliEbru Hanoğlu · Hasrem Yayınları · 202114 okunma