···Okunma: 15 Kasım 2021 17:49 'Cehenneme hoş geldiniz.'
Johnny ve onun delilikle çevrelenmiş zihnine dalıyoruz bu kurguyla. Boşanmış bir adam, telekinezi yeteneği olduğunu ve ipliş (anladınız siz onu, aslında iblis) gördüğünü iddia eden küçük bir çocuk ve uyuşturucu bağımlılığı... Kiralık bir depoya sığan üç unsur ve sayfalar boyunca sadece bunların birbirleriyle etkileşimini okuyoruz.
Daha basit anlatmak gerekirse: Noel'de çocuğu kendisinde kalacak olan Johhny, yaptığı ürkütücü çizimlerle geçimini sağlamaktadır. Gizli çalışma alanı da olan kiralık deposuna birkaç çizim için uğraması gereken Johnny, oğluyla birlikte bu depoda kilitli kalır. Ortada birkaç sorun vardır. Depo ıssız bir bölgededir, Noel arifesi olduğu için herkes tatil telaşındadır ve kimse depo bölgesine uğramaz. Oğlu 'Çürük Yüz' adını verdiği bir şey görmektedir ve uyuşturucu bağımlısı olan Johhny için yoksunluk krizi kapıdadır. Üstelik bu kriz, Johnny için açlıktan daha beterdir.
Bu kitabı alma sebebim kesinlikle kapaktı. Kapağa bayıldım ama kurgu beni tamamen hayal kırıklığına uğrattı. Almasam da olurmuş dedim. Aslında kurgu özeti bile gerilim sever birini heyecanlandırmaya yeter. Kitap güzel de başladı ama ortasından itibaren bana göre bir hayli saçmaladı. Çünkü kısıtlı bir alan var ve hikaye bir şekilde ilerlemeli. Yazar bence bu kısır alanı özgürleştirememiş. Üstelik yazar Walking Dead serisinin yazarlarından biri. Bu bile başlı başlına merak ettirici bir unsur. Sanırım beklentim çok yüksekti ve karşılanamadı.
Sevmediğim ve rahatsız olduğum bir konu da uyuşturucunun kitabın neredeyse yarısını kapsaması ve imrendirici bir şekilde işlenişiydi. Çocuklarda yaratılan travmalar ve etkileri; baba-oğul ilişkisi güzel işlenmişken çok fazla cinsel içerikli sahne olması, uyuşturucu meselesi ve kitabın sonlarının saçmalıklar silsilesi olması eksi kısımlardı.
Sonuç olarak; alın okuyun diyeceğim bir kitap değildi. Gizemli bir kaçış, kurtuluş hikayesi sunmuyordu. Öneri listeme giremedi.