2021 18. kitabı
~KONUSU; 1.Dünya harbinde ülkenin her yeri gibi Karadenizde'de yokluk vardı.Halime kaptan bu yoklukta önce ailesini düşündü ve kaptanlığa girişti sonradan her şeyiyle vatanı için yelken açtı,kürek salladı.Cepheye mühimmat sağladı.Karadeniz Güneyiyle Kuzeyiyle onundu.İstanbuldan Kırıma hem ticaret hemde askerî katkılarla Ankara hükümetini güçlendirdi ve düşmanın vatandan atılmasına büyük yardımcı oldu.Yani kısacası Eski Türk kadınlarının güçlü ve fedakâr karakterini bir kez daha gözler önüne seren bir kitap. ~YORUMUM; Benim büyük zevkle okuduğum bir kitap oldu.Ve dili akıcı olan bir kitap.Çok gururlanarak okudum halime kaptanı.Gerçi gururlanmamak elde değil kiGerçekten gurur verici bir olay.Eski Türk kadınlarının böyle güçlü ayakları yere basan erkek işi diye nitelendirilen bir işi yapmak vatanına büyük hizmetler yapmak insanı gururlandırıyor.İyi ki olmuşlar böyle gurur duyulan kadınlar.Üstelik bunu yanında çocuğu ile yapmak.Mükemmel bir detay.Sadece sizi rahatsız eden şey kitap gemicilik üzerine yazılan bir kitap olduğu için gemicilik terimleri ağır basıyor.Gerçi bazı terimlerin açıklaması vardı kitapta ama siz yine de kitaba başlamadan önce gemicilik hakkında araştırma yapıp öyle başlayın okumaya.Ve şey iyi ki okuduğum dediğim kitap oldu benim için.Sizlere de kesinlikle tavsiye ederim Kitapla kalın efenimm ️
Halime KaptanRıfat Ilgaz · Türkiye İş Bankası Yayınları · 20164,674 okunma