·224 syf.··Beğendi
···Okunma: 20 Kasım 2021 02:03 1890-1976 yılları arasında yaşamını sürdüren kadın yazarımız Agatha Christie’nin okuduğum ilk romanı, On Kişiydiler oldu. Yazarımızının polisiye edebiyatında önemli bir yere sahip olmasının başlıca nedeni, diğer polisiye kitaplara kıyasla eserlerinin sonunu tahmin etmesinin oldukça güç olduğudur.
1920-1976 yılları arasında 60’tan fazla roman, 1924-1977 yılları arasında ise 15’e yakın öykü kitabı yayınlamış. Böylece “en çok roman satıcı” unvanını almaya hak kazanmıştır.
Eğitimsiz olan yazarımız, çocukluk yıllarında hayali arkadaşlıklar kurmuş ve zamanının çoğunu evcil hayvanlarla geçirmiştir. Hayatına dair ilginç bir nokta vardır ki 11 gün boyunca kaybolması ve ortaya çıktığı zaman olayı hatırlamadığını söylemesidir.
Gelelim eserimiz On Kişiydiler’e; okuduğum en sürükleyici ve heyecan verici eserlerden biri oldu bu kitap. Olay örgüsü, kurgusu, yazarın hayal gücü beni kendisine hayran bıraktı diyebilirim.
Evin her yerinde bulunan şiirden, masanın üzerindeki bibloların eksilmesine kadar, çok ince detaylara yer verilmiş eserimizde. Bununla birlikte okuduğum her cümlede hayal gücümün doruklarını zorladım diyebilirim.
Okurun kafasında “Cinayetin sebebi ne?” düşüncesindense, “Katil Kim?” sorusunu canlandırıyor. Tek solukta okunabilecek mükemmel bir kitaptı. Çok severek ve keyif alarak okudum.