2021 66. kitabı
Okunma: 26 Kasım 2021 01:39
Şafağı Ör #kitapyorumu 4/5 “Rüzgarı yakala,” diye fısıldadım. “Hiç uçmayan bir uçurtmaya dönme.” Maia Tamarin, babasının İmparatorluğun en iyi terzisi olduğu günlerden beri tek bir hayalle büyümüştür; diyarın en ünlü terzisi olmak. Zaman içinde paramparça olmuş ailesini ve terzi dükkanını geçindirmeye çalışan Maia, hayatını tamamen değiştirecek bir teklif alır. İmparatorluk Terzisi olmak için, saraya abisinin kimliğini kullanarak girmek zorundadır. Herkesin gözünü kararttığı bir yarışmada birinci olursa, Saray’da bir terzi olabilecek, hem hayaline kavuşup hem de ailesini refah içinde yaşatabilecektir. Ancak, kimliğini gizlemesi sandığı kadar kolay olmayacaktır. Özellikle de Başbüyü Edan, onun attığı her adımını izlerken. Şafağı Ör, uzun zamandır okuduğum en farklı kurgulardan biriydi. Bu arada, Mulan uyarlaması olduğunu da belirteyim. Öncelikle, yazarın dili inanılmaz akıcıydı. Hiç sıkılmadan kolayca okutuyor kendini. Zaten kurgu genel olarak da “şimdi nereye bağlanacak?” havasında ilerlediği için hep bir merak var. Kitap, alıştığımız fantastikler gibi değil ama aynı zamanda her detayda da o büyülü havayı bir şekilde hissedebiliyorsunuz. Saraydaki o rekabet havası, diğer terazilerle o aralarındaki rekabet güzel anlatılmıştı ama ben yine de o kısımları daha detaylı okumak isterdim çünkü oradan sonra daha da heyecanlı bir yere bağlanıyor zaten. Maia, güçlü ve ne istediğini bilen, kitap boyunca istediğim gelişimi gösteren bir karakterdi. Edan..Yani elde böyle mükemmel bir potansiyel varken yazar harcamış gibi geldi. Aslında kitabın ilk başında çok sevmiştim. O gizemli havası, laf atmaları tam benim sevdiğim türdeydi ama hikaye ilerledikçe 500 yaşından daha büyük bir büyücüden çok konuşmaları ve hareketleriyle 17-18 yaşındaki birini okuyorum gibiydi. Bu yüzden ikisinin arasındaki o aşk kısmı havada kaldı biraz benim için. Bu kısımların ikinci kitapta giderileceğini düşünüyorum bu arada çünkü sonu inanılmaz heyecanlı bitti.
Şafağı ÖrElizabeth Lim · Yabancı Yayınları · 20211,139 okunma