·188 syf.··Beğendi
···Okunma: 27 Kasım 2021 20:59 Alemlere rahmet olarak gönderilen Rasûlü Zişan Efendimiz sallallahu aleyhi ve Sellem Tevbe suresi 128. Ayette vasfedildiği gibi: "Mü'minlere karşı çok şefkatli ve merhametlidir."
O kutlu Nebinin bir günü binlerce yıla sığmayacak düzeyde bereketliydi. O'nu sevdiğimizi ancak O'nu hakkıyla tanımaya çalışmakla ispat edebiliriz. Zira seven sevdiğinin yolundan gider. Seven sevdiğine benzer.
O, Şuara suresi 3. Ayette: “(Rasûlüm!) Onlar îmân etmiyorlar diye neredeyse kendini helâk edeceksin!..” diye ilahi ikaza muhatap olan gül yüzlü Nebi!
“Benimle sizin durumunuz şuna benzer diyor:
Bir adam ateş yakar. Ateş etrafı aydınlatınca pervâneler (gece kelebekleri) ve aydınlığı seven bir kısım hayvanlar bu ateşe kendilerini atmaya başlarlar. Adamcağız onlara mâni olmaya çalışır. Ancak hayvanlar galebe çalarak pek çoğu ateşe düşerler.
Ben; ateşe düşmemeniz için sizi belinizden yakalıyorum, ancak siz ateşe atılmak için koşuyorsunuz!” (Buhârî, Rikak, 26)
Ya Rabbi! Ateşe düşenlerden değil ateşe düşenlerin elinden tutanlardan eyle bizleri.
Ümmeti için mübarek gözünden yaşlar akan o kutlu Peygamber'i (Sallallahu aleyhi ve sellem) bir nebze de olsa tanımak, tanıdıkça Ashabı Güzin (Radıyallahu anhum) gibi yoluna kurban olmak için bu kıymetli eseri tavsiye ediyorum.