2021 44. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2021 18:21
Merhaba Ben Eylül -Dilhun Kitabın Yorumla Geldim : Gonca Çakır ' nın ilk okuduğum kitabı .Kitap akıcı ve sürükleyicidi. Kitabı okuyan anladı . Kitap çok güzel Kitabı 5 günde okudum..Yoruma geçmeden konusunda bahsedeyim :Özel bir okulda sınıf öğretmeni olan Eylül okulun sahibinin kızının olduğu sınıfa denk düşer. Kızın teyzesi ve okulun müdürü tarafından tehdit edilir. Başta okuldan ayrılmak istese de kızın gerçekten yardıma ihtiyacı olduğunu fark eder ve okulda kalır. Çok başarılı ve pahalı olan bu özel okul için beklentileri çok farklıyken bir anda kendini hiç anlayamadığı bir durumun içinde buluyor. Okulun sahibi, aynı zamanda Eylül’ün yeni öğrencisi olan Melis’in babası Poyraz ise kızı ve onun güvenliği konusunda inanılmaz hassas bir baba. Devamlı yanında korumalarla gezen, kızını güvenliği için ev-okul dışında hiçbir yere çıkarmayan Poyraz, emir vermeye ve emirlerinin sorgusuz yerine getirilmesine alışmışken Eylül’ün inatçı ve başına buyruk tavırları karşısında sizce neler yapacak? Peki ya Eylül bu gizemli ve tehlikeli duran adama karşı hissettiği çekime kayıtsız kalabilecek mi?.Poyraz Kaya (baş erkek karakterimiz ) Başarlı iş adamı, Kuralcı , Umursamaz gözüküyor fakat çok şefkatli ve anlayışlı karakter . Eylül Yıldırım : Sempatik ,Baş belası, İnatçı Çok tatılı karakter. Güçlü,pozitif,sevgi dolu,idealist ve mesleği olan öğretmenliğe aşık biri. .Meraklı, Başını belaya sokan, Yaşadığı her şey rağmen çok güçlü karakter .Melis Kaya :Çok tatlı ,Yaşına rağmen olgun . Akıllı Poyraz ' nın kızı Arzu : Melis ' nin Teyzesi . İlayda : Eylül ' nün arkadaşı . Demir Kaya : Poyraz ' nın Kardeşi ve Melis ' nin Amcası . Beren : Okuldan arkadaşı. Okurken hiç sıkmadı ve sürükleyicidi. Poyraz’ın bazı tavırlarına çok sinir oldum sonrasında yaptığı hareketlerle düştüm .Demir ve Melis sahneleri çok güzel . Kitabın başında Poyraz'ın ve Melis sahneleri okurken Melis ' e çok üzülüyordum.Kitabın son sahnesinde çok duygulandım (Baba kız sahnesi ) .Kitap ' ta yeri geldiğinde güldüm yeri geldiğinde şok oldum yeri geldiğinde üzüldüm yerler oldu .Cesur : Poyraz'ın Adamı Cesuru sevdim . Tunç : Eylül Komşusu . Tunç’a ise baya şaşırdım, açıkçası beklemiyordum açıkçası çok güzel ters köşe olmuş . Eylül - Dilhun kitabında en güçlü karakter :Eylül ve Melis her şey rağmen çok güçlüler . Kitap ' ta Arzu ,Engin ve Tunç ' tan nefret ediyorum.(Şimdi siz diyeceksiniz ki Arzu, Engin ve Tunç ' a neden nefret ediyorsun soracaksız kitabı okudunuz zaman anlıcaksız ). Kitap 'ta hem Poyraz'ın hem de Eylül'ün ağzından okuyorsunuz. Kitap o kadar sürükleyicidi hiç bırakmak istemedim .Gonca Çakır ' nın kitabını ilk defa okumaya rağmen harika kitap olmuş .Açıkçası spoiler olur diye çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Kitap iligili ne söylersem spoiler olur tek diyecem kitap harika . Kitap sonu çok güzel bitti Eylül - Dilhun kitabı tek kelimeyle muhteşem 2. Kitabı merakla bekliyorum . Kesinlikle tavsiye ederim. Tavsiye ederim . Tekrar okucam seri 100/100 .Gonca Çakır ' nın kalemine bayıldım .Not : Eylül - Dilahun 3 Seri 1- Eylül - Dilhun 2- Eylül - Makus 3 . Kitabın adı şuan yok. ~En güçlü iki karakter : Eylül ve Melis. En sevdiğim iki karaker :Eylül ve İlayda En sevdiğim çilf : Eylül ve Poyraz En sevdiğim favorim üç karakter: Eylül, Melis ve İlayda ~ En sinir olduğum üç karakter :Arzu, Engin ve Tunç
Eylül - DilhunGonca Çakır · Dokuz Yayınları · 2021343 okunma