···Okunma: 05 Aralık 2021 11:46 selam;
arada girip eski incelemelerimi okuduğumda her ne kadar mükemmel olmasalar da şu an o kadar iyi yazamayacakmışım gibi hissediyorum bu yüzden bir süredir okuduğum kitaplara inceleme yapmaktan çekiniyorum, oysa bu siteye üye olmamın amacı bir iki sene sonra okuduğum eski bir kitabı hatırlamayacak duruma gelirsem- çok çabuk unuturum okuduğum şeyleri- açıp o kitapla ilgili ne düşünmüşüm, karakterlerini hatırlamak yani kısacası birazcık nostalji yaşamak içindi. ve gereksiz triplere girmeyip kitap yorumlarına devam edicem. bu bölümü kendim için yazmıştım eğer kitap yorumu için gelmişseniz (pek sanmıyorum bu yüzden içim rahat genelde üstte aşırı beğeni alanlar okunuyor) kusura bakmayın incelemeye geçiyorum.
öncelikle eğer 1000kitap'ta kitabın ana sayfasına tıklamışsanız kitabın bir roman olduğu yazılmış lakin bu içinde bir sürü öykü barındıran bir öykü kitabı. Öykü kitabı dediğime bakmayın her öyküsü bana roman okuyormuşum tadını verdi çünkü ana karakterlerinin iç dünyasını çok iyi tahlil edilmiş . birbirinden farklı öykülerden oluşan bu kitabın ortak özelliği sanırım yoğun bir şekilde yalnız hisseden erkek karakterler... son öyküsünün ismi de zaten kadınsız erkekler. kitabın dili gayet sade ve akıcı uyumadan önce başladığınız öyküyü genelde bitirip öyle uyuyacaksınız. benim en beğendiğim öykü ise Şehrazad oldu. nedeni birçok faktöre bağlanabilir ama en önemlisi kendimi Şehrazad'a yakın hissetmem ve onun o an hissettiklerini okuduğum yerdeki kalabalıktan dolayı dikkatimin dağılabileceği birçok etken varken beni sadece kendisine odaklaması ve hikâyenin içine çekmesiydi. ben kitabı çok beğendim ve okumanızı tavsiye ederim.
okuduğunuz için teşekkürler sağlıklı ve okur kalın.