·112 syf.····Okunma: 06 Aralık 2021 08:07 Abdullah Kuşkovan 'Eylül Cemresi' adlı şiir kitabını 2012 yılında Sokak Kitapları Yayıncılıktan çıkarmış. Yazar hakkında uygulamada bilgi olmadığı için biraz bahsetmek istiyorum. Adıyaman'da sınıf öğretmenliği yapmış. Daha sonrasında Samsun'da lisede öğretmenlik hayatına devam etmiş. Terme Ticaret Meslek Lisesi'nde müdür yardımcılığı görevini üstlenmiş. Çeşitli dergilerde ve yayın organlarında şiirleri, deneme ve hikaye yazıları yayınlanmış. Tabii 2012 yılı için bu bilgiler. 2012'nin üstünden nerdeyse 10 yıl geçmiş. Şimdi nerededir? Ne yapıyordur Allah bilir. Kalemine sağlık eğitimci yazar hocamızın..
İnsan hayatı inişli-çıkışlı bir kader döngüsüne sahip. Hangi sürprizlerin bizleri beklediğini bilmiyoruz. Bu zaman zarfında başka eserleride çıkmış olabilir Abdullah Kuşkovan'ın. Kitabı için yılların emeği ve yürek teri var. Okurken bunu hissettim. Kitabını beğendim kimi zaman kısacık çarpıcı iki dizelik şiirleriyle, kimi zaman da düşündüren dörtlükleri benim için altını çizip degerlendirdiğim bir şiir kitabı oldu.
'Eylül Cemresi' isimli kitabında 103 adet şiiri var. Toplamda 110 sayfa. Bu uygulamada kayıtlı değildi. Gönüllü kütüphaneci arkadaşlar dört gün bekletse de kayıt için sonunda eklettik kitabı. Yüzü aşkın şiirleri arasında benim en beğendiğim şiirleri; 'Dua' 'Bitmeyen Gece' ' Toprağıma Gömün Beni' 'Sen Yoksun' kitaba ismini veren şiiri 'Eylül Cemresi' ve kahraman destansı kurtuluş hikayemizi, askerlerimizi anlatan 'Gurbet Çiçekleri' isimli şiirleri oldu.
Sahaflarda, kitapçılarda gözünüze çarparsa okumak için değerlendirebilirsiniz..