·424 syf.····Okunma: 07 Aralık 2021 22:28 Genç Werther'in acıları kitabını okurken " insanca sevmeyi bilmek lazım genç adam" diye bir cümle geçiyordu. Bunu bu kitaptaki Heathclife'ye söylemek de gayet yerinde olur sanırım. Sevmeyi hiç bilmeyen , hayatı boyunca yalnızca birini seven ona da sevgisini asla gösteremeyen bir karakter Heathclif. Birlikte büyüdüğü Catherine'ye aşık olan Heathclif aşkına karşılık bulamıyor, Cath Heathclif'i kendisine layık bulmayıp Edgarla evleniyor. Edgar sessiz , sedasız, nazik , sevgisini hissettiren bir beyefendi. İlerde kızına olan davranışlarından da bunu görüyoruz. Heathclife'nin tamamen tersi diyebiliriz. Catherine nasıl olmuş da ikisini de sevebilmiş anlayamıyorum. Ya da Catherine kime aşıktı , bunu anlayamadım pek.
Daha fazla spoiler vermeyeyim. Ama daha çok karakter var , Catherine'nin kızı, Catherine'nin abisi Hindley'in oğlu ve Heathclife'nin oğluna kadar uzanan bir hikaye.
Herkesin okumasını tavsiye ettiğim bir kitap. Yazarın ilk ve tek kitabı olmasına rağmen çok başarılı buldum. Başlarda biraz yorucu oluyor ama sonrasında gayet akıcı ilerliyor. Kitap , aileyi yakından tanıyan dadı ya da hizmetçi diyebileceğimiz Nelly Dean'ın bu aileyi tanımak isteyen bir misafire hikayeyi anlatması şeklinde yazılmış bu yüzden karşınızda biri var da size anlatıyormuş gibi hissettiriyor. Keyifli bir okumaydı , övüldüğü kadar varmış.