2021 133. kitabı
Okunma: 08 Aralık 2021 16:31
1920'li yılların Şanghay'ında batılı birçok devletin kendine pay almaya çalışmasının yanı sıra, çetelere bölünmüş olan bu gözde şehirde insanlar delilik denilen bir hastalık yüzünden dehşet verici şekilde ölmeye başlıyor. Şehrin kan davalı çeteleri Kızıl Çete ve Beyaz Çiçekler buna rağmen birlikte çalışmaya yanaşmıyor. Juliette ve Roma hariç. İki çetenin vârisleri geçmişlerindeki ihanet dolu kalp kırıklıklarına rağmen şehrin insanlarını kurtarmak için harekete geçiyor. Birçok bilinmezle dolu bu yolda sırlar açığa çıktıkça Roma ve Juliette'in arasındaki hassas denge bozulmadan ne kadar süre dayanabilecekler? . Özellikle son sayfaları okumak inanılmaz dercede heyecan vericiydi. Juliette'in ödeyeceği tüm bedellere rağmen Roma için yapmak zorunda kaldıklarını okurken duygulanmadan edemedim. Kitap öyle bir yerde bitiyor ki bir an önce devamını okumak istiyorsunuz. Neyse ki yayınevi serileri çok ara vermeden bizimle buluşturuyor. Yazar savaş sonrası tüm dünyayı içine alan karmaşa ve değişimin Çin'e de ulaşarak gözde şehri Şanghay'ı ne ölçüde etkilediğini ayrıntılı bir şekilde kurgu içinde bize veriyor. Ben bu tarz ayrıntıları okumayı severim ancak yer yer fazla bu konu üzerine düşülmüş gibi hissettim. Sanırım çizilern fanartlar yüzünden daha fazla aşk olur diye düşmüştüm kitapta, aşktan ziyade ön planda aksiyon vardı. Biteceğine yakın karakterler arasındaki aşkı ve tüm duyguları daha net hissettim. Juliette'in ebeveynlerinden Roma'nın babasından ettiğim kadar nefret etmesem de onları da hiç sevmedim. İnsanlarını düşünen resmen sadece bizim çılgın ikilimizdi. Kitap bittiğinde karakterler özellikle de Juliette öyle bir durumda kaldı ki bir sonraki kitapta başına geleceklerden şimdiden endişe ediyorum ve okumak için sabırsızlanıyorum.
Şiddetli HazlarChloe Gong · Martı Yayınları · 2022660 okunma
2.375 Gösterim