Ödünç kitap vermek mi yoksa numaralandırılmış dipnotları kitabın sonuna koymak mı daha büyük bir kötülük sayılmalı, bazen kararsız kalıyorum
··6 alıntı·
101bin Gösterim
bugün de dünyanın en önemli sorusunu sormuş olduk. güne puanımız 10/10 ✅
Kitap ödünç verilmez... Saydığım bir büyüğümden,okuduğu kitabını ödünç istedim: -Sinan Hocam,siz,okuduktan sonra ben de okumak için alabilir miyim?.. dedim ... Bir kaç gün sonra,okuduğu kitabın yenisini bana hediye ederken şöyle dedi: - Kitaplar gururludurlar...Bir kez vazgeçildiğini anlarsa geri dönmez; o yüzden kitap verilmez hediye edilir...
Ödünç kitap vermeyi kötülük olarak görmüyorum. Dipnotların sonda olması ise, konu bütünlüğünden kopmaya ve okuma zevkini azaltmaya neden olabiliyor.
Kitaplarımı çizmem, ortadan ikiye ayırmam, ama kütüphanemde sergilemem de, basımı olmayan çok değerli kitaplarım var ve paylaşmayı severim. Ödünç vermek ile sorunum yoktur, önceden lisedeyken asla kitaplarımı paylaşmak istemezdim, kimseye ödünç vermezdim, büyüdüm ve insanlarla paylaşmanın değerini anladım, benim okuduğum bir kitabı, İnsanların da okumasını istersem tavsiye ettim ve ödünç verdim. Şimdi hem aile hem arkadaş çevrem, onların çevresi öncelikle bana okumak istediği kitaptan bahseder. Bende onlarla paylaşırım. Ruh hallerine, ilgilendikleri konulara göre seçerim. Ve kitaplarıma aynı benim gibi büyük özen gösterirler. Paylaşmak güzeldir ve ödünç vermek kötü değildir. Ödünç verdiğim kitapların başına birşey gelmedi ama diyelim ki birşey oldu, olması gerekiyormuş derdim heralde. Her şekilde paylaşmak güzeldir bu yüzden aynı kişi tekrar kitap isteseydi yine paylaşırdım. Ben zaten o kitaptan alacağımı almışımdır. Tıpkı cam şekerlikleri, kristal vazoları olmadığı gibi; kapak ve sayfaları da vitrinde sergilemek bana göre değil.
Daha önce maalesef başıma istemediğim şeyler geldiği için güven kaybı var haliyle ödünç kitap verme taraftarı değilim. Ama bağış yapılabilir, özellikle nitelikli kitapların olabildiğince çok kişi tarafından okunması sağlanabilir. Ne kadar çok kişi istifade ederse o kadar amacına ulaşmış olur kitap.
Dipnotları kitabın sonuna koymak. Resmen konudan kopuyorsun.