Fırat'ın hayatını okuduğum seri olan bu kitabı okurken o kadar keyfi aldım ki bunu tarif edemem ama alıp okumanızı tavsiye edebilirim.
Yazar Güneydoğu hayatını anlatmış çekilen çileleri pkkyı, hizbullahı ve iki gencin o çevrede yaşadığı aşkı anlatıyor.
Ben İstanbul'da yaşayan ve Karadenizli olarak o coğrafya da yaşayan halkın çektiklerini televizyondan izlediklerimden, basından çıkan haberlerden duymuş olsam da ne kadar eksik şeyler bildiğimizi bu kitapla anlamış oldum.
Bizleri ayrıştırmaya çalışan siyasilere inat biz Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan kürt Türk laz çerkez olarak kardeşiz bunu lütfen unutmayalım...
Hadi geçelim kitap incelememe Melek ve Fırat okul hayatında birbirini tanımış iki genç aşkları o kadar saf ki Fırat'a aşık oldum resmen efendiliği, bilgisi, saygısı ile hayatta hep kazanan kişi oldu . Melek de babasız annesi ve kız kardeşi ile yaşam mücadelesi veriyor.
Bu iki gencin aşkına Fırat'ın abisinin Almanya'ya eşini ve çocuğunu kaçak yolla yanına alması için Fırat'ı oyuna getirerek dahil etmesiyle sekteye uğruyor
Fırat'ın zorlu mücadele ile Almanya' ya gidişi orada yengesinin iftirası abisinin ihaneti derken efendiliği sayesinde güzel dostluklar kazanmasını ve 2 sene gibi bir süre orada kalmak zorunda kalışı...
Fırat Melek'le kavuşacak mı?
Fırat abisinin yaptığı her şeye rağmen onu affedecek mi?
Kazanılan dostluklar hayatına neler katacak?
Bu sorular o kadar uzar gider ki kitabı okuyun ne demek istediğimi anlayacaksınız.
NOT: BU YAZDIĞIMI BÜYÜK HARFLERLE YAZMA NEDENİM YAYINEVLERİNİN BÖYLE GÜZEL BİR KİTABI EDİTÖR KATLİAMI YAPMASINDAN DOLAYI KINAMAK İÇİNDİR.
Mehmet Uyur ikinci kitabı merakla bekliyorum. İnşallah editör kazası yaşamazsınız bu sefer . Yolunuz açık okuyucunuz bol olsun ...
Kitapla kalın