Puan vermedi·232 syf.····Okunma: 12 Aralık 2021 12:24 Fransızca aslından hiç eksiltilmeden yapılan çevirisiymiş benim elimdeki kitap yayını.. Bu sebeple biraz uzun piyasadaki diğer yayınevine göre ve bitirmesi de sürdü biraz. Aslında okunduğunda akıcı giden bir kitap ama elimde uzadı işte.
Neyse gelelim kitabın içeriğine:
İlk kısım biraz daha sıkıcı gelmişti ama devamında çözüm-öneriler kısmına geldiğinde daha güzel okudum. Kesinlikle insanı harekete geçiren bir şeyler var orda. Aslında dinimizin de bize verdiği irade tavsiyelerini söylüyor yazar ama dini öğüt olarak değil yapmamız gereken gereklilik olarak. Kendini tembellik ve şehvetten korumanı, iradenin hakkını vermeni söylüyor. Verirsen,bazı küçük alışkanlıkları hayatına sokarsan başaramayacağın bir şey olmadığını söylüyor. Ne gibi küçük alışkanlıklar; en basitinden uyku düzeni, sağlıklı beslenme,çalışma alışkanlığı,temiz hava alma gibi öneriler..
Kitabı genel olarak beğendim. Öğrencilerin ve hatta öğretmenlerin alması gereken önemli tavsiyeler var. İrademizi terbiye edersek başarılı sonuçlar çok fazla olacak. Bu konuda öğretmenlere de büyük rol düştüğünden çünkü insanın sıcak temasla,severek öğrenemeyeceği aksiyona geçmeyeceği bir şeyin olmadığını söylüyor yazarımız,katılıyorum da..