2021 65. kitabı
SEÇİLMİŞ HUZURSUZLUK /CIHAN BUĞDAYCI Merhaba bugun herkesin okuması gereken çok güzel ve oldukça anlamlı mesajlar iceren @okur._guncesi moderatörlüğünde okuduğum @cihan.bugdaycii ‘nin kaleminden #seçilmişhuzursuzluk kitabı ile geldim Kitabımız insanoğlunun özeti gibi bence....Dünya üzerinde daima aczini unutup büyüklük taslayan,bencil bir o kadar unutkan.... Zamansız ve  mekansız kurguya sahip kitabımızda aslında belirli bir ana karakterin olmadığı gibi kahramanları insanoğlunun kendisidir.Atilla,Ahenk,Nuh,Kabil,Karun gibi adı geçen insanların simgeledigi karakterler ise oldukça manidar... Kitabımız akıcı anlatımı ve sürukleyici kurgusuyla bir çırpıda okunup insanı derin düşüncelere sürükleyen cinsten...Özellikle son birkaç sayfası beni çok etkiledi... Ve "İşte bunlar hüsrana uğrayanlardır" Ayetini hatırlattı... #alinti İnsanın içi koca evrenin mutluluğunu içinde besleyecek kadar duygu doluyken,koca bir evrenin bütün derdini taşıyabilecek kadar da güçlüydü Aklımiza güvendik ancak kalbimizi unuttuk Kalbimde sadece sen varsın.Yeryuzune gelmiş ve gelecek en güzel medeniyet sensin. Insan aklı öğrenirken unutan bir şeydi ... Sözlerime kitabın arka kapağındaki, bende merak uyandıran şu cümle ile  son vermek istiyorum.. "Yasamakta olduğunuz zaman diliminde mideniz olmadığını düşünün.Sahip olduklarınızın bir anlamı olurmuydu?" Ne dersiniz açlık,kuraklık, ölüm ve hastalıklarla sınanan insanoğlunun bütün başına gelenlerde rolü nedir sizce?
Seçilmiş HuzursuzlukCihan Buğdaycı · Okur Kitaplığı · 202167 okunma