·222 syf.····Okunma: 17 Aralık 2021 19:06 Yine okuduğum harika bir Nuri Can şiir kitabından sizlere bahsetmek istiyorum. Nuri Can'ın okuduğum ikinci kitabı yine beni hayran bıraktı. 'Vezinli Kar Taneleri' kitabından sonra bu eserinden de acı ve mutsuzluk akıyor dizelerinden.. Öyle güzel anlatmış ki, öyle güzel yüreklere dokundurtmuş ki naif anlatımı, etkili satırlarıyla sanatını hakkıyla konuşturmuş.
Giriş bölümünde kendini anlatırken sanata çok değer verdiğinden ve sanatla ilgili düşüncelerinden yola çıkarak; acı ve mutsuzluğu konu alan sürrealist ve realizm karışımı şiirlerinin konusunu oluşturmakta olduğundan bahsediyor. Sanat, insanın duygu tarafıdır. Ve insanların ancak sanatla engin düşüncelere sahip olabileceğinden vurgu yapmış.
Kitabını üç bölüme ayırmış. İlk bölümde aşka dair kavuşamama, hasret çekme, çaresizlik ve gurbet özlemine dair duygu yüklü dizeleri göze çarpmakta. İkinci üçüncü bölümde de 'Ay Işığı Şarkıları' diye tasvir ettiği barıştan, sevgiden, dostluktan ve insanlıktan yolu geçen herkese, kendi dahil iç yakarışlarını işlemiş yüreklere dizeleriyle.
Şiir seven, şiir sevmeyen kim varsa bir Nuri Can kitabını alıp okumaları, alanların pişman olmayacakları ve kütüphanelerinde olmasını isteyecekleri kıymetli bir eser kanısındayım.