Sevgi vermektir, almak değil...
2021 28. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2021 03:04
Selammm.Kitaplarımı bitirdiğim zaman kendime ne anladım ben bu kitaptan diye sorarım genellikle.Bu kitapta hadi kızım ne anladın bu kitaptan "Sevgi neymiş" diye soraken aklıma Selvi Boylum Al Yazmalım filminin final sahnesi geldi :D İlyas ,oğluna babası olduğunu söyleyeceken Asya'nın yukardan sameeettt nidalarıyla gelmesi sametin annecim diyişi göz göze gelme ardından Cemşitin gelmesi sametin babaa diye cemsite koşup sarılması ve sonrasında gelen sahne Türkan Şoray Kadir inanır ve Ahmet. Mekin ustalığı : "Sevgi neydi? Sevgi iyilikti, dostluktu, sevgi emekti.Durursam bir daha kurtulamam.Ziyanı yok gülüşü yeter bize.Yüreğim kaydıysa günah mı?Çamura saplansam yardıma gelir misin?Elini tuttum sıcacıktı yüreği elindeymiş gibi.Elinden tutuversem benimle gelir mi?Seninim işte, alıp götürsene beni.Elveda Asya, elveda selvi boylum al yazmalım, elveda.Bitmemiş türküm benim." youtu.be/AL2Nlt1Yezo Ahahaha resmen sorduğum sorunun ardından sahneyi yaşadım evvet sevmek EMEK isteyen bir sanattı.Kitaptan bunu öğrenmiştim kesinlikle. İnsanoğlu varoldukça varlığını idame edecek minnoş bir mefhum sevgi.Ama maalesef çok azımız bu kelimeye gerektiği değeri veriyoruz.Bize göre yaşanması rastlantılara kalan kaderimiz doğrultusunda tadilacak bir duygudur sevgi.Ama şunu biliniz ki : Sevmeyi bilmeden sevmek , sevdiğimiz insanı incitir.Sevgiyi anlamak ve icra etmek için onu ne olduğunu irdelememiz ve kavramamız gerekiyor.Temel öğeleri: sorumluluk,saygı,ilgi ve bilgi olan bu maratonda ana hatları bilen daha bilinçli insanlar olmak umuduyla. İşte sevmenin kılavuzu bu kitap: •Sevgi Bir Sanat mıdır? •Sevgi Kuramı( var olma sorununun çözüm yolu,Anne babayla çocuk arasında ki sevgi , sevginin nesneleri ) •Sevgi ve Çağdaş Batı Toplumunda Sevginin Soysuzlaşması • Sevginin Uygulanması konu başlıklarından oluşmaktadır.Tüm bu konu başlıklarında gerçekten doyurucu anlamlı ve başarılı düşünceler ile sorularınıza yanıtlar buluyorsunuz . Psikanalist,sosyalist ,Marksist ,hümanist , Almanya doğumlu ve Yahudi yazarımız Erich Fromm: Nevrotik bir anneye , nevrotik bir babaya sahip olup nevrotik bir çocukluk geçirmiştir.İlk evliliğini kendinden 10 yaş büyük Frieda Reichman ile yapmış daha sonra yine kendinden büyük Karen Horney ile gönül ilişki yaşamıştır.Fromm daha önceki eşlerinin acı hatırlarına rağmen ya da bunun sayesinde sevmeyi öğrenme yolculuğuna koyulmuş ve bu değerli bilgileri bizle paylaşmış ve iyi ki paylaşmış.Gercekten kitap çok güzeldi herkesin okuması gereken bir kitap.Kitapla kalın. "Bir şeyde ne kadar çok bilgi varsa ,o kadar büyük sevgi vardır...Bütün meyveleri çileklerle aynı anda olgunlaştığını sanan kişi üzümleri hiç tanımıyor demektir."
Sevme SanatıErich Fromm · Say Yayınları · 20207,8bin okunma