·424 syf.····Okunma: 18 Aralık 2021 11:48 Güzel bir Arkadya kitabı ile karşınızdayım bugün. Kadının gücünün, sabrının eninde sonunda meyvesini aldığına şahit olmak biz güçlü kadınlar için böylesi hikayeleri okumak ne kadar güzel. Dilerim dünyanın dört bir coğrafyasındaki kadınlarımız Lakshmi gibi dimdik ayakta durabilirler.
Hikayemiz Hindistan'da geçiyor. Çocuk denecek yaşta sofradan bir boğaz daha gitsin diyerek evlendirilen Lakshmi istemediği bu evliliğe iki yıl dayandıktan sonra, yanına sadece hayallerini ve kayınvalidesinden öğrendiği şifa becerisini alarak çeker gider. Jaipur'daki hayat kadınlarına kına yakarak ve hasta kadınlara şifa vererek geçimini kazanır. Burada karşına çıkan Samir'in desteği sayesinde ünlü bir kına sanatçısı olarak üst sınıfa mensup zenginler arasında çalışmaya başlar. Hayallerine adım adım giden Lakshmi yıllar sonra bir gün kapısını çalan eski kocasının ardında saklanan küçük kız sayesinde artık hiç bir şeyin eskisi gibi olamayacağını anlar. Çünkü bu kız daha önce hiç görmediği, varlığından dahi haberdar olmadığı kız kardeşidir. Lakshmi bildiği, alıştığı hayat ve kurduğu tüm hayaller parçalanmak üzereyken gerçek sevginin, bağlılığın ve kadın olmanın gücünün ne demek olduğunu yeniden keşfetmek zorunda kalacaktır.
Daha önce köyünden bile çıkmayan kız kardeşini üst sınıfın arasında yetiştirmeye çalışan Lakshmi onun gelmesinden sonra yaşadıklarına gösterdiği sabır ve biat sayesinde öyle huzurlu, sakin, hakkettiği bir sona kavuştu ki, ben yine okurken işte bu beee demeden duramadım Seviyorum mutlu sonla biten hikayeleri napayım. Mutlaka okunmalı efendim, tavsiyemdir