Yılbaşını kutlayan varmı ? Merak ettim
··1 alıntı·
18,8bin Gösterim
Kısa bir açıklama yapmak lazım.Noel ile Yılbaşı aynı şey değildir.Noel dinimize göre tamamen günahtır.Doğal olarak adetleri de günahtır.Çam süslemek, hediyeleri oraya koymak vs onların yaptığını yapmak olur.Bu kesinlikle dinimize göre caiz değildir.O gün hindi yenmesi de yine aynı şekildedir.Dediğimiz gibi kıstas onların yaptıklarını yapmaktır.Yeni yıl hayırlara vesile olsun demek günah değildir mesela.Her zaman yaptığın şeyleri yapmak da aynı şekilde.Kısaca niyet her zamanki gibi kazananı belli eder.Niyet, niyet, niyet.
Önceki 1 yanıtı göster
O kadar çok doğru bilinen yanlış varki..Açıklama yapmak şart oldu..
4 yanıtı göster
Yılbaşı, tıpkı doğum günleriniz gibi bir gün aslında neden bunu bu kadar abartıyorsunuz. 1 ocağı yani yeni bir yılın ilk gününü umutla karşılama isteği. Aslında Bi yere girerken adımını sağ ayakla başlatıp besmele çekmek gibi. İyi başlangıçlar olması için iyi şeyler yapmak umut etmek bir şekilde kendi tarzında mutlu olmak. Doğum günlerimiz de öyle. Şahsımıza ait biten bir yıl... Ve başlayacak yeni bir yıl. Mum üflemezsen o senin seçimin. Ki kökeni paganizme dayanır... Ama yaşadığımız şu günlerde ailemle birlikte mutlu olabilme ihtimalim olan hiç bir günü kaçırmak istemem. Hayat kısa Dolar uçuyor.
👏👏👏😁
Ben Mekke'nin fethini kutluyorum 🥰
Bu yorum görüntülenemiyor
İnsanın ômrûnden ömûr gidiyor oturup ağlayacağına gidip kutluyor insan yazık 🥀😏
Önceki 1 yanıtı göster
Herkese ayrı bir alakadar eder
Kutlayanın da, kutlamayanın da tercihi kendisini bağlar.