Bazen düşünüyorum da seninle Hayatta hiçbir amaçları olmayan bir insanın arasındaki fark ne ? Allah Onlar hakkında der ki ; (Mümin Suresi 115.ayet) sizi sırf boş yere yarattığımızı mı sandınız? amaçsız Hayat? sadece zaman öldürmek için ? Senin vaktin yok hatta bunun da üzerinde Müslümanların vakti yok ! Bu başlı başına içinde korku olmadığının göstergesidir. Evet , eğlence bunun yanlış olduğunu düşünmüyorum. bence yanlış değil kendime eğlendirmeliyim. ama bazı sınırları da olması gerekiyor. dış görünüşlerine o kadar çok takıyor ki insanlar kendilerinin bile Gerçekte kim olduklarını unutuyorlar. aynaya bakmanın ne demek olduğunu bile unutuyorsun. ( aynada ) gerçekte orada olmayan birini görürsün. Kendimize karşı dürüst olamıyoruz. Bence kendinle konuşmak ve kendine ; Bunlar benim kusurlarım diyebilmek iyileştirici.. işte bunlar Bendeki yanlışlar. benim Öfke problemim var. Benim acelecilik sorunum var . bir şeylere başlıyor ve bitiremiyorum . şuna yeterince önem vermiyorum. Dikkatim çabuk dağılıyor telefonu bırakamıyorum ya da şu online bağımlılığım var ve kurtulamıyorum . ya da kötü işler yapan arkadaşlarımı gördüğümde bir şey söyleyemiyorum Ödlek davranıyorum. En son ne zaman ciddi bir şekilde oturduk ve "İşte bunlar hayatımda değiştirmek istediğim şeyler " dedik . dünya sorunları hakkında çok endişeliyiz ; Sanki kendi sorunumuz yokmuş gibi . sürpriz ol ne o zaman? dua ederken Kur'an okurken ağlayacak gözyaşı bulamamız mı yoksa? Onca günah varken bi de.... Çünkü gerçek korkutucu... artık o da değil. Bu düşünce artık aklımızdan geçmiyor . Ve ne zaman kuran ateşi resmetse Ve ne zaman kuran ateşi , cezaları , ızdırabı resmetse... Bilirsin yani... kötü... O kadar da kötü olamaz.. Sadece fazla uyarıldık. Artık bizi etkileyen pek birşey yok. Bu sözler (ayetler) artık bizi etkilemiyor. Bu çok derin manevi problem. O (kalpler) taşlardan ne kadar daha sert olmalı ki? Allahın sözlerini duyuyor ama bisey olmuyor . Bir kayadan ne kadar daha sert? "Bundan sonra kalpleriniz yine katılaştı . Ve kalpleriniz taş gibi, hatta daha da katıdır. Taşın öylesi var ki ; çatlayıp bağrından su fışkırır. Bazı taşlar da var ki Allah korkusuyla yuvarlanıp düşer Allah yapmakta olduklarınızdan habersiz değildir." BAKARA 74. AYET Zeynep gül ÇELİK
Cok güzel paylaşım olmuş. Yüreğinize sağlık 🤗🥰
Ne demek 👍❤