2021 236. kitabı
Okunma: 23 Kasım 2021 00:29
Arkadaştı önce onlar, sonra farkına varmadan aktı yürekleri birbirine ve o günden sonra "Gül'ün Doğu'su ve Doğu'nun Gül'ü oldular artık. Ailesinin nazlı kızı Gül Naz ile Diyarbakır'dan ailesinin görevi nedeniyle gelen Doğu'nun hikayesi bu. Aldığımız kararların, yaptığımız arkadaşlıkların, girdiğimiz çevrelerin hayatımızı nasıl değiştirdiğinin, üstelik sadece bizim değil ailemizi ve çevremizdekileri de nasıl etkilediğinin bazen mutlu ama çoğunlukla acı hikayesi. #arkakapaktan Gül Naz, çok güzel bir hayatın içinde, çok da mutlu bir çocuk olarak sürdürüyordu yaşamını. Hep böyle, peri masalı gibi gidecek, hep Doğu'nun kalbi olarak kalacak sanıyordu. Ama hayatın onunla ilgili planları çok daha farklı, sert, acımasızdı. ... Swvgi, aşk ya da adına her ne denirse... Gözünü bir an bile kırpmadan vazgeçilebilecek bir şey miydi? Sevginin tanımını en iyi Müjde yapardı. Ölümü dilerken minicik bir bebeğe hayat olan Müjde.... Olayları karakterlerin gözünden, ileri ve geri sıçramalarla okuduğumuz, sade ve akıcı bir dille yazılmış, güçlü betimlemeleri ile kendimi olayların içinde hissettiğim duygu dolu bir kitaptı. Yazarın da dediği gibi ancak romanlarda, Türk filmlerinde olurdu böyle bir yaşam ve ben de adeta bir Türk filmi izler gibi okudum.
Tutsak Yürekler VadisiNeslihan Demirbaş · Karina Yayınevi · 202168 okunma