2021 267. kitabı
Okunma: 28 Aralık 2021 17:51
Kuzey Carolina' da bir bataklıkta yaşayan bir ailenin en küçük çocuğuydu Kya. Tabii buna yaşamak denirse. Çünkü alkolik babaları tarafından sürekli eziyet ve şiddet görüyorlardı. Ta ki bir gün anneleri bu eziyete ve şiddete dayanamayıp evi terk edene kadar. Annenin arkasından tüm kardeşleri bir bir ayrıldı evden artık babalarına dayanamayarak ama kimsenin aklına Kya'yı da götürmek gelmedi. Henüz 6 yaşındaki Kya alkolik bir babayla kalıverdi. Ne okuma yazma biliyordu ne de karnını nasıl doyuracağını. En sonunda bir gün baba da çekip gitti. Ondan sonra bataklığın ortasında bir başına kalakaldı Kya. Hayatındaki herkes terk etmişti onu. Ama bir şekilde tek başına ayakta durmayı başardı ve çok da güçlü bir kadın haline geldi. Zor zamanlarında yanında sadece Zıpzıp ve Tate vardı. Farklı zamanları okuduğumuz kitapta belirli bir geçmişte Kya'nın tek başına kalıp büyümesini, güçlü bir kadın haline gelmesini okurken diğer bir zamanda kasabada işlenen bir cinayeti ve bu cinayetin çözülmesini okuyoruz. Cinayetle Kya'nın ilişkisine gelince bu da süpriz olsun ve sizler kendiniz okuyup görün. Bazı kitaplar vardır çok övülür, herkes çok beğenir ama siz herkesle aynı düşünmezsiniz. O kadar övülecek bir şey var mıydı dersiniz. #kyanınşarkısöylediğiyer o kadar çok beğenildi ki acaba abartıyorlar mı, gerçekten övüldüğü kadar var mı diye düşünmüştüm. Ama okuduktan sonra anladım ki gerçekten övüldüğü kadar varmış çok ama çok beğendim. Ailesiz, tek başına kalan bir çocuğun çevresindeki tüm olumsuzluklara rağmen hayatta kalabilmesi, ayaklarının üzerinde duran güçlü bir kadın haline gelmesi ancak bu kadar güzel bir hikayeyle anlatılabilirdi. Hele hele kitabın sonundaki sürpriz son yazarın ne kadar güçlü bir kaleme sahip olduğunun göstergesi. Sizlere bu kitapla ilgili söyleyeceğim en önemli şey mutlaka okuyun, kesinlikle pişman olmayacaksınız
Kya'nın Şarkı Söylediği YerDelia Owens · Salon Yayınları · 20253,787 okunma