Furköz

, bir kitap okudu
2022 1. kitabı
William Shakespeare
8.2/10 · 26,7bin okunma
Kitabı 3 gün gibi bir sürede bitirdim. Shakespeare’ in bir oyunu zaten. Ana kahraman Othellonun başından geçen bir ihanet olayı. Sonuda çok trajik bir şekilde bitiyor. Olayları anlatmayacağım. Çavuşu IAGO tarafından yalan söylenerek onu canından çok seven karısı Desdemona ya karşı kıskançlık biriktiriyor. Ve onu öldürmek durumunda kalıyor. IAGO göznü öyle bir boyuyorki çok sevdiği sadık yaveri Cassio ya da hain demekden geri kalmıyor. Iago bunu askeri bir yükseliş olması için yapıyor. 3 kişinin ölümüne sebep oluyor er yada geç yaptıkları gün yüzüne çıkıyor. Çıkardığım dersler ise hiç kimsenin tam olarak söylediğine direkt olarak inanma hiçkimse babasının hayrına sana yardım etmiyor. Ve daha ek olarak da gözünle görüp tam olarak kanıtlanmadan böyle fazladan tepkiler verme sakin kalmakta fayda var. Ek olarak Othello sendromu denen şey buradan geliyor. Aşırı kıskançlık hali. İnsanlar çok zalim olbiliyor. Kendi çıkarları için karısını bile hiçe sayıyor. Çok güzel bir dil kullanılmış bir oyun. Başarılı buldum. Dönemi içerisinde değerlendirilecek olursa mutlaka çok fazla arkadan iş çevirme işleri olmaktadır.