Ya Korktuğumuz Şeyler Zaten Başımızdaysa? (Angst-1925)
2022 1. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2022 01:48
Stefan Zwieg, bu eserini 1925 tarihinde yazmıştır, okuduğum beşinci eseri olmakla birlikte ne zaman okuma yaşamından günlük işler dolayısı ile uzaklaşsam sürekli bir geri dönüş, başlangıcım Zweig oluyor. Kitabı araştırırken Roberto Rossellini'nin 1954 yılında, Fear adlı filmle sinemaya uyarlandığını gördüm. Belki kitaptan sonra izlemek isteyebilirsiniz ama kitap da yeterli. Bir melodram bulunuyor içerisinde, saygın bir kadın aldatmasıyla mükemmel hayatını (!) kaybedeceği endişesine kapılır ve türlü utançlar içinde bulur kendini. Acaba bu kadar duygu trafiğine değer miydi? Başından beri korktuğu şey büyük müydü? Açıklamak en mantıklı seçim değil miydi? Aslında seçimlerimizi de neye göre yaptığımızı hep merak etmişimdir. Kitapta da görüyoruz ki, bir insan kendine acı çektiren bir seçimi de tabii olarak seçebiliyor. Kitap karakteri Irene'den beni en uzaklaştıran aldatmış olması değildi, yalan söylemeyi becerememesi ve tezcanlılığı beni kendinden uzaklaştırdı. Genel olarak kocasına bakılacak olursa baya zayıf bir karakter olarak kafamda canlandı.
Korku
KorkuStefan Zweig · Olimpos Yayınları · 2019124,9bin okunma