2021 151. kitabı
Okunma: 19 Aralık 2021 17:21
Elis, aile baskısı ile büyüyen, ailesi ne isterse onu yapmaya mecbur bırakılan genç bir kızdır. Bir yıl önce hiçbir şey söylemeden evden ayrılan kuzeni Selenay’ın araması ve ona ihtiyacı olduğunu söylemesi üzerine iki aylığına onun yanına gitmeye karar verir. Elis, kendisini sırlar ve tuhaflıklarla dolu bambaşka bir yerde bulmuştur. Kuzenini görmek ve biraz olsun kafasını dinlemek istediği bu yer artık ona o kadarda güzel gelmiyordur. Bilmediği bu yerde mavi bavulu ile peşine takılanlardan kaçmaya çalışırken bir sokak lambasının altında durup karşı penceredeki silüeti görmesi bütün dengelerin bozulduğu, Mesih Dinçer’in radarına girdiği andır. Elis, ailesinin on sekiz yıldır bastırdığı cesur tarafını keşfederken Mesih onu yakacak ve Elis küllerinden yeniden doğacaktır. Kitaba başlarken bu kadar iyi olacağını düşünmüyordum. Çok farklı ve anlatılması zor bir kitap. En sevdiğim tarafı bol karakterli olması. Yan karakterleri ana karakterler kadar sevdim. Ve yan karakterler iyiyse o kitap güzeldir bence. Elis’in, geçmişinin bir kısımını ve Selenay ile yaşadığı şeyleri, aynı zamanda da Elis’in gittiği yere alışma sürecini okuyoruz. Oradaki arkadaşlıkları ve onların gençmişlerinin bir kısmını öğreniyoruz. Ayrıca bir de Mesih var. Kendisi tepkisiz adamımız. Ta ki bu tepkisizliği Elis bozana kadar. Elis ve Mesih arasındaki diyalogları severek okudum ve kızların arkadaşlığı çok güzeldi. Umarım böyle giderler. Ayrıca sonu çok iyiydi hemen peşine ikinci kitabı okuyacağım.
KuralsızŞule Terzi · Epsilon Yayınları · 2016555 okunma