2021 17. kitabı
Okunma: 07 Haziran 2021 02:13
Sevdim mi sevmedim mi emin olamadığım bir kitap oldu. Aslında çok umut verici bir başlangıcı vardı kitabın. Kitapta anlatılan vakalar çok ilgimi çekmişti. Her bölüm, her vakanın ilgimi çektiğini söyleyemem ama aralarından bazılarının dikkat çektiğini söyleyebilirim. Ama kitap ilerledikçe ilgim azaldı. Bunun da başlıca sebebi bence kitapta fazlasıyla kullanılan tıbbi terimlerdi. Kullanılan tıbbi terimler hem okuma hızını yavaşlatıyor hem de anlamayı zorlaştırıyor. Bundan dolayı kitabın ikinci yarısını pek sevemedim. Tıbbi terimlere hakim olan kişilerin ve nörolojik vakalara ilgisi olan kişilerin seveceğini tahmin ediyorum. Ama bu kitabı tavsiye etme konusunda bence ilgi alanı en önemli olan şey. Bu tarz vakalara ilgisi olmayan birisi için cidden çok sıkıcı bir kitap olabilecekken ilgili birisi için başyapıt bile olabilir. Okumayı düşünen varsa bence buna dikkat ederek hareket edebilir.
Karısını Şapka Sanan AdamOliver Sacks · Yapı Kredi Yayınları · 20206,4bin okunma
··1 alıntı·
4.353 Gösterim
Böyle bir yorum yapılmış mı diye gezinirken yazınıza denk geldim. Henüz bitirmesim ama kelimesi kelimesine katılıyorum. Böyle düşünen yalnızca ben olamazdım zaten 🤦🏻‍♀️
Önceki 1 yanıtı göster
Yarım bırakmaktan nefret ettiğim için zorlanarak okuyacağım inanın ki.. teşekkürler