2022 3. kitabı
#kalkyerineyat Bir fincan çay ile beraber bitecek bir kitap. O kadar akıcı bir dili var ki, gözünüz uzak geçmişe dalarken bitiverdi diyorsunuz. Her yudumladığınız satırla içinizi ısıtan, kendinizi hiç de yabancı olmadığınız hislerle sarmalayan bu elimdeki eser,sayfayı açtığım her yeni hikayede Şermin Yaşar'ın o sıcak tebesümü ile okuttu kendini. Her hikayede ortak bulduğum bir şey vardı: Çocukluk. Kimisi yaşanamamış, kimisi elinden alınmış kimisi yanlış yaşanmış.Siz de bu hikayelerle çocukluğunuza seyahat ediyorsunuz. (Hatta öyle ki bazı şeyleri bu da benden alınan çocukluğum yerine diye yaşadım bu hafta ne de olsa insanın içinde onunla beraber nefes alan bir çocuk yok mu?) Nokta Nokta Gül hikayesinde ben de Cevriye gibi güldüm.Çevremdeki isimlerin anlamlarını ve yaşantılarını getiriverdim aklıma.Bu Cevriye doğru söylüyordu. Çöp hikayesi de en etkilendiğim oldu. İnsanın ait olmadığı yerde olması, kendisini özgürce yaşayamaması ne zordu. Kendimi yerine koydum içim daraldı. Bu kitabı anlayabilmek için biraz hayat okulundan mezun olmak lazım gibi geliyor bana. Gözlemlerini, dinlediği deneyimleri konuşturmuş yazar. "Çocuk olursa evlilik düzelir, evlenince elbet sevilir eş" gibi toplum dayatmalarının getirdiği bireysel huzursuzluk. Bunu yaşayan ne kadar çok insan var. Toplum istiyor diye yaptığı şeylerin cefasını tek başına çeken ve bunun yüzünden mağdur olan çocuklar içimi bir kez daha burktu. Hikayeler o kadar tanıdık ki Tıkırtı hikayesinde üst komşumun evine girdiğini iddia eden komşusunun,apartmanda adının deliye çıkışı acaba #şerminyaşar , bizim Şahibe ablayı mı anlatıyor diye düşündürdü. Çevremizdeki herkes bir kahraman ve hayatları dinleyene sıcacık hikaye dedirtti bana kitap. İyi ki okumuşum. Güzel bir alıntı bırakayım siz de okuyun : "Mutsuzluk, kadınların yüzünü susuz kalmış çiçek gibi önce eğer, sonra soldurur, nihayetinde kurutur.". . . . . . . #kitapkahve #kitapkurdu #tavsiyekitap #kitaptavsiyesi #öneriler #önerikitap #kitapyorumu #kitapalıntıları #kitapönerileri #bookstragram #okudumbitti #neokudum #neokumalı #okuyoruz #okumakgüzeldir #okumasaati #okuyalım #neokuyoruz #kitap #photography
Kalk Yerine YatŞermin Yaşar · Doğan Kitap · 20257,8bin okunma