Savrulan hayatların hikayesi
2022 1. kitabı
Merhaba.Bu kitap yazarın okuduğum ilk romanı.Sevgili arkadaşlar şimdi size bu roman hakkında neler neler düşündüğümü yazacam.Beni çok etkileyen bir kitap daha gerçekten de çok güzeldi ve tadına doyum olmuyordu .Birazdan yorumuma başlayacam ama ilk önce güzel bir giriş yapayım dedim neyse uzatmayayım artık başlayayım en iyisi ben. Bu romanı 101 in rafında gördüğümde farklı bir kitap olduğunu anlamıştım ve hemen aldım ne zamandan beri ookumak istiyordum ama başlayamıyordum bir türlü kısmet dün başlayıp aynı gün bitirmeye nasipmiş evet yanlış yazmadım bir günde bitti bu roman hemen okudum çünkü çok akıcı bir kitaptı hemde 480 sayfa bir kitap nasıl mı bu kadar çabuk bitti çünkü çok güzel akıyordu insanı hemen daha ilk sayfalardan kendine çekti ve bırakmadı işte bu yüzdendir hemen bitirme sebebim.Size en baştan bahsedeyeim kitapta çok farklı karakterler ve çok farklı olaylar yaşanıyor karakterlerin hepsi benim için ayrı bir değerli gerçkten de.Çok fazla sevdiğim karakterlerim var ama olayları o kadar acılı ki sizin kalbinizin tam merkezine oturup kalıyor ve bir sıkışma oluyor her dk o olayları hatırladıkça gerçekten de empati yapınca insan diyor ki nasıl öyle bir olay yyaşanmış diye bu arada söylemeyi unuttum bu hikaye gerçek bir hikaye.Neyse sevmediğim karakterler de var maaalesef böyle tuttupta bir kaşık suda boğmak istediklerinizden mesela Macit gibi şerefsiz insanlar .O o*pu ç*** işte tam bir ne söylesem az ama ona .Arkadaşlar bu kitapta benim en sevdiğim karakterler Hasan ,Dilber,Cemal,Gülfem ,Feraye bu beş kişinin hayatıııı öyle bir etkiledi ki beni gerçekten de çok acı hangi birisinden başlasam bilemedim en iyisi Ferayeden başlayayım.Şimdi bizim bir Çakır ağamız varçok zengin birisi iki kız çocuğu var .Hasan bunun kardeşi Cemal ise bunun dayısı .İki kızından biri Şahika diğeri Feraye.Bunlar etrafında döüyor işte roman .Çakır ağa bir gün kızı Şahikayı istemeye gelen Muhammet e Allah a söz verdiği için verir ve kader zarını atar olaylar baştan sona değişir kitabın heyecanı kaçmasın diye bahsetmeyeceğim tabi aradaki olaylardan neyse işte sonra Çakır ağa böyle bir durumdan hep vicdan azabı duyar ve Kızı Şahikanın kocası ile Ürdüne gitmesinee baya üzülür ve o da kızı feraye ve karısı fatma ile ziyarette gider tabi bu arada çok fazla olay olur ama anlatmayacam dedğim gibi spoi vermek istemiyorum.Neyse işte oraya giderler bu sefer yaptığı hatanın kat be katını burada daha kötüsünü yaparak kızı Ferayeyi de Macit e verir .Macit çok kötü birisidir.Neyse bu kadar diyeyim Feraye ye neler yaptığını okuyunca anlaayacaksınız cidden çok kötü okurken hep ağlayacaksınız.Şimdi gelelim Cemal'e Çakır ağanın dayısına .Cemal bu romanda benim en sevdiğim karakterlerden birisi cidden her düşüncesine hasta olduğum keşke hayatımda Cemal gibi birisi olsa Gülfem onun sevdiği keşke Gülfem yerinde olsam diyoruym ama diyemiyorum maalesef onun yaşadıkları da Cemalin yaşadıkları da çok ağır inanmayacaksınız ama onlar benim gönlümde hep yaşıyorlar .Bu kadar yeter düşündükçe hazinleniyorum onlar içinb .Şimdi gelelim Çakır ağanın kardeşi Hasana gerçekten de Hasanın yaptıkları neydi ya öyle bunların gerçek olduğunu düşündükçe ürperiyorum hala.Dilber bunun sevdiği bu arada ama bir fahişedir kendisi onu o bataklıktan kurtariyor ama sonra günün birinde öyle bişey oluyor ki kendisi ona Fahişe diyıor ve o anda ona şiddet uygulamak ile kalmıyor onu her dk aşağılayarak ağlatırıyor.Ve kerhanenin sahibi de yapıyor tabi yapacaklarını ama onları anlamayayım heyecanı gitmesin en azından kitabın meraklı okurlar okur orasını .Yorumum burada bitiyor bu kitap gerçekten de beni çok etkiledi hayatımda okuduğum en güzel romanlardan bir tanesiydi.Ama yazarın sonda yaptığını beğenmedim sonda bizi çok fazla soruyla baş başa bırakıyor sanki roman yarım kalmış gibi hissettim cidden sonda artık Hasandan Bir haber alacağımı Dilbere ne olduğuunu açıklayacak diye beklerken roman bizi baya soruyla başa başa bırakmış dedim ve cidden üzüldüm keşke tamamlasaydı yarım bırakılmış bir roman gibi oldu benim için keşke bir yüz sayfa daha olsaydı o geri kalan karakterlre noldu yüz kere kendime sordum ve hala da soruyıryum ve inanın ki çok merak ediyorum.E napalım sonunu bizim getirmemizi istemiş yazar benim aklım inann ki çok soruyla beraber kaldı son sayfayı okurken keşke bir şey açıklasaydı ama yoktu bu üzüntü sanki en baştan yetmiyormuş gibi bir de sonu üzdü baya.Her neyse bu kadar bu kitap hakkındaki düşüncelerim.Güzeldi herkese tavsiye ederim kesinlike okunması gereken vbir kitap.Okuyun okutturun. SEVGİLERİMLEEE.
Şahika & Feraye (Midi Boy)Sinan Akyüz · Alfa Yayınları · 20194,940 okunma