2022 1. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2022 17:15
Ömür İklim Demir ile tanışma kitabım oldu benim. Herkes Muhtelif Evhamlar Kitabını okuyup bu romana geçmiş. Kitabı herkes fazlasıyla övdüğü için ilk bununla başlamak istedim. Genel olarak Suruçta görev yapan doktor Mithat’ın hayatı ve onun büyük halasının eşinin hayatı arasında gidip geliyor kitap. Suruçtayken halasının öldüğü haberini alıyor ve ona İstanbul’dan bir ev miras kalıyor. Eve bakmaya İstanbul’a geldikten sonra işler değişiyor. Eniştesinin günlüklerini buluyor ve Suruçtaki arkadaşı doktor Murat ile bunların çevirisini yapıp gazetede Kum Tefrikaları ismiyle yayınlıyorlar. Kitabın çok büyük bir bölümü günlüklerden ibaret aralarda Mithat’ın hayatına dair bilgiler verilse de Şevket Kemal eniştenin hayatını, kendini bulma çabalarını, sorguladıklarını, en çok istediği şey olan uçma hevesini okuyoruz. Buraya kadar sıkıcı gelebilir bende okurken sıkılmıştım ama sonuna doğru kitap çok başka bitiyor kaç defa ağzım açık kaldığını anlatamam. O an anladım insanların neden bu kadar sevdiğini bu kitabı. Yazarın dilini de çok beğendim her ne kadar konu olarak sıkıldığım yerlerde bile dil çok akıcı olduğundan kendini okutturdu kitap. Böyle insanda hüzünlü bir tat bırakıyor. Sırada öykü kitabı var ama bundan sonra Önür İklim Demir takip listemde tavsiye edilir.
Kum TefrikalarıÖmür İklim Demir · Yapı Kredi Yayınları · 20202,237 okunma