2022 6. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2022 20:22
Herkese Merhaba Darağacı Kristal Gece kitabıyla geldim. Böyle dolu dolu birikimle ele alınmış, tarih kokan bir kitap okumamıştım. İyi ki okudum dediğim kitaplar arasında yerini aldı. Kitap, Naziler zamanında Yahudilerin zulüm görmesiyle başlıyor. Kristal gecede her şey yerle bir oluyor. Yahudi halkı işkencelerle toplama kampına gönderiliyor. O gecede Ezra, ailesinden koparıldı, hayalleri elinden alındı ve toplama kampında aç susuz çalıştırıldı. Oradan kurtarıldığında ona yeni bir isim verildi. Artık ismi Sarah Meyer’di. Sarah olarak görevi Albay’ın evine gizlice girmek, belgeleri almak ve Albay’ı öldürmekti. Yahudi kızımız Sarah, düşmanı Albay Julian’ın evine muhbir olarak gönderildi. Orada hizmetçilik yaparak bilgileri toplama görevi çok anlaşamadığı arkadaşına, Albay’ı kendine aşık edip öldürme görevi Sarah’a düşmüştü. Sarah ile Albay Julian birbirlerine karşı bir şey hissetmeye başlamıştı. İkilinin konuşma kısımları öyle güzeldi ki. Sadece bir iyi bir kötü davranan Julian’ın dengesiz halleri beni bitirdi. Sarah, itiraf edemese de Julian’a aşık olmaya başlamıştı. Düşmanına aşık olamazdı. Birlikte olmaları imkansızdı. Her şey çok ama çok zordu. Savaş kendini göstermeye başlamıştı. Sarah aşkı ve görevi arasında sıkışmıştı. Kitapta neler olacak size bırakıyorum. Kitap öyle heyecanlı yerde bitti ki ben hala şoktayım. Acil ikinci kitap çıkmalı diyorum. Öyle güzel akıcı bir kitap okudum ki. Yazar anlatımıyla ikinci dünya savaşında yaşanan olayları canlandırdı diyebilirim. İçinde imkansız aşk olması beni ayrıca etkiledi. Anlatılacak o kadar şey var ki bu kitabı okumanızı çok isterim. Eminim siz de benim kadar etkileneceksiniz. . Kitabı merak ediyor musunuz? Okuyan var mı?
Darağacı - Kristal GeceN.N. Okuyucu · Otantik Kitap · 2021134 okunma