Puan vermedi·336 syf.····Okunma: 27 Ocak 2022 20:59 KADIN(Henry Rider HAGGART)….Cambridge de başlayan oldukça iyi bir hayalgücünün ütünü hikayede ana karakter Ludwig Horace Holly ,kendi deyimiyle oldukça çirkin bir adamdır.Burs sınavına hazırlandığı dönemde bir arkadaşı tarafından ziyaret edilir ve bu ziyaret hayatını değiştirir. Arkadaşı öleceğini söyler ve eğer kabul ederse öldükten sonra çocuğuna bakıp bakamayacağını sormaya gelmiştir, Leo’nun velayetini kabul ederse belli şartları vardır , mesela eğitim öğrenmesi gereken diller ve en önemlisi de 25 yaşına geldiğinde açılması gereken sandık. İşte tam burada kitap biraz ilgi çekici bir hale bürünse de sayfalar ilerledikçe hikaye devam ederken bazı metinlerin önce Yunanca sonra aynı metin el yazması formatında bazen Gotik harflerle ve sonra da İngilizce yazılması sıkıcı geldi sayfalar okuyamadığım metinlerle doluydu.Bir efsane uğruna Cambrige’den başlayıp Afrika’ya uzanan bir hikaye ki aslında özünde 2000 yıllık bir aşk hikayesine dayanmaktadır . Kalkikrates’in intikamı almak için çıkılan yolun ne kadar zor olduğunu anlatmama gerek yok. Farklı bir kitaptı başka bir zamanda okusam belki daha hızlı biterdi ancak bu on gündür okuyamadığım döneme denk geldi neyse ki bitti. Edebi değer olarak değil can sıkıntısından okunur diyorum.