2022 13. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2022 02:56
Sıgmund Freud’ un hakkında bilgi vererek başlayan bir kitap olduğu için aforizmalarını daha iyi anlayabilirsiniz. Hayatı, ölümü, eserleri ve psikanaliz hakkında bilgiler kısa ve öz olmuş. Aforizmalarıda genelde Freud’un ilgilendiği bilinçaltı, zihin, rüyalar, cinsellik, id-ego-süperego, psikanaliz gibi konularla ilgili. Freud okuyacak olanlar ilk önce böyle bir kitaptan başlayabilir. Aforizma kitapları genelde kısa düşüncelerden oluştuğu için akıcı ilerleyip bir saatte rahatlıkla okunabilir. Bol etkili düşündüren özlü sözler mevcut. İçerisinde güldüğüm tek sözü şu oldu; “Hiç cevaplanmamış o büyük soru ki ben de otuz yıldır insan ruhunu incelememe rağmen cevaplayamadım: Kadınlar ne ister?”. Erkek okurlar sanırım bu düşüncesine hak vererek, kadın okurlar ise kafasında şu soruyla okuyacaktır. ‘Acaba hiç cevaplanmayacak mı?’. :) Freud gibi düşünmenin nasıl olduğunu görebilmek için okunabilir. Aforizma ve biyografi kitapları mutlaka okunmalı. Çocuklarla ilgili araştırmaları,kuramları her zaman ilgilimi çektiği için eğitim ve eğitimden sonraki hayatımda Freud’un yeri her zaman var. Bu nedenle severek okudum. Psikanalitik kuramın kurucusu olan ve psikanaliz psikoterapi tekniğini kullanan Freud’un önce hayatının sonra aforizmalarının okunmasını tavsiye ederim. Özellikle çocuk gelişimciler ve psikolojiyle ilgilenenlerin okumasını öneririm. Aforizmalarında din ile veya başarısızlıkla sonuçlanan makalesindeki konusu olan kokain ile ilgili düşünceleri eleştirilebilir fakat diğer düşünceleri için okumaya değer. Tavsiye eder, iyi okumalar dilerim.
Aforizmalar (Sigmund Freud)Sigmund Freud · Siyah Beyaz Yayınları · 2020384 okunma