Silver Flames
2022 1. kitabı
Bu serinin diğer bütün kitaplarını aşık olarak okudum. O yüzden kitabı alırken bütün beklentilerim fazlasıyla yüksekti. Ama maalesef beklentilerimin büyük bir çoğunluğunu karşılamadı kitap. Öncelikle bu kitabın hakkı 720 sayfa değil taş çatlasa 500 sayfa olmalıydı. Gereksiz uzatılmış olduğunu düşünmekle beraber boş geçtiğini düşünüyorum. Çünkü inanın kitabın neredeyse yarısından fazlası Cassian ve Nestanın -çok afedersiniz- düzüşmesiyle geçti. Rhys ve Feyre, birbirlerine aşık oldukları için seviştiler ama bunlar sadece birbirlerinin tenine duydukları açlıktan dolayı seviştiler. İçinde asla duygu yoktu. Ve çeviri bazı yerlerde o kadar kötüydü ki cümleleri defalarca kez okumama rağmen anlamadım. Öbür kitaplarda, bu kitapta olduğu gibi boş ve duygusuz sex sahnelerinden çok macera sahnelerine yer verildiği için çok daha heyecanlı ve güzeldi ama burada heyecanlı olan sadece 3 sahne mi ne vardı. Onun dışında iyi olarak Gwyn, Nesta ve Emerie sahneleri güzeldi. Ama hiç duygu tattıran bir sahne okumadığım için üzgünüm. Nesta sevilmeyen bir karakter olduğu için bu kitapta Nesta'nın duyguları öyle bir anlatılmalıydı ki biz öbür kitaplarda ettiğimiz küfürler için pişman olmalıydık. Ama ben yazarın bu duyguları anlatamadığını düşünüyorum. Yani kitabı kitap yapan şey kelimelerin gücüyle okuyucuya hissettirdiği duygulardır. Ve yazar kelimelerin güzelliğini Nesta'nın içini anlatmak yerine, duygusuz sex sahnelerine harcamış. Çoğunlukla ruhsuz bir kitaptı.
Gümüş Alevler SarayıSarah J. Maas · Dex Yayınları · 20211,620 okunma