2022 18. kitabı
Kitabı bir solukta okudum. Lütfen kitabın 1971 yılında yazıldığını unutmayalım. Zamanına göre en iyi perili ev romanı olarak bilinmektedir. Diğer yorumcu arkadaşlarımın aksine ben kitaba bayıldım. Okuyan pişman olmaz. Vincent Price filmlerini bilenler bilir; Bu kitabın atmosferi aynen o filmlerdeki gibi. Matheson aynı zamanda senaristtir. Onlarca meşhur filmin senaryosunu yazmıştır (Listeye göz atınız: imdb.com/name/nm0558577 Vincent Price birçok filminde başrol oynamıştır zaten, mesela 1954 yılında ''I am Legend''te. (''The Last Man on Earth'' adı altında çekilmiştir). Birçoğunuz 2007 yılında Will Smith ile çekilen uyarlamasını daha iyi bilir. Ayrıca Stephen King'in gençliğinde en sevdiği yazardır Richard Matheson ve ona ''Cep'' romanını adamıştır. Bu kitap için ''Okuduğum en korkunç lanetli ev romanı'' demiştir. Aynı şekilde yazar Anne Rice'da büyük bir Matheson hayranıdır. Bu kitabın film uyarlamasını 1973 yapımı ''The Legend of Hell House'' yani ''Cehennem Evi Efsanesi'' adı altında çekilmiştir. Matheson'un diğer meşhur film uyarlaması ''Aşkın Gücü'' başrol Robin Williams ile 1998 yılında çekilmiş ve 1999 yılında 2 Oscar almıştır.
Cehennem EviRichard Matheson · İthaki Yayınları · 2020241 okunma