2022 8. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2022 20:52
Ateşin Peşinde (We Hunt The Flame) - 4/5 Ateşin Peşinde; Arap kültüründen esinlenen sihirli dünyası, heyecanı bitmeyen hikayesi ve itinayla inşa edilmiş karakterleriyle fantastik türünün bir mücevheri kesinlikle. 1. Fasıl'ı, yani ilk 200 sayfayı sıkıcı veya gereksiz bulan birçok okur ile karşılaştım, ancak buna asla katılmıyorum. Hafsah Faizal, çoğu yazarın genç yetişkin fantastik eserlerde yapmaya tenezzül etmediği bir biçimde ana karakterleri oluşturmuş bu 200 sayfada. Hem dünyaya, hem karakterlere, hem de yazarın diline bizi alıştıran, bir yandan da hız kesmeyen 200 sayfa olmuş bu. 2. ve 3. Kısımlara ise tam anlamıyla hayran kaldım. Slow-burn olarak bilinen yavaş bir şekilde Zafira ve Nasir'in dinamiği oluşturulmuş, iki karakterin de bakış açısından bölümler okuyor olmamız duygularının gelişimini görmemizi sağlıyor ve bir o kadar daha değerli kılıyor. Bu kısımlardaki olay örgüsüne hayran kalmamak elde değil, gece geç saatlere kadar okuyup, her sayfayı çevirdiğimde yeni bir sürprizle karşılaştığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Asla heyecan ve hızını kaybetmedi, özellikle kapanış bölümündeki son ikinci kitap için tam tadında bir beklenti ve merak yaratıyor. Bu türde okumayı seven herkese rahatlıkla önerebileceğim bir eser.
Ateşin PeşindeHafsah Faizal · Yabancı Yayınları · 2021522 okunma