Birimiz Ölmek Üzere
2022 6. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2022 21:47
İkinci kitap da benim için ilk kitapla benzer seyirde gitti. İlkine yorum girecektim ama sonra diyeceklerimi unuttum. İkiyi de okuduğum iyi oldu karşılaştırma açısından. İlk kitap beni belli bir sayfadan sonra sürükleyip gitmişti fakat olayı çözümleyebilmiştim,bağlantıları kurabiliyordum. Bu kitapta öyle olmadı ve son sayfaya kadar niye ya ne alaka dediğim anlar yaşadım. İçinde gençlerin olduğu gerilim polisiye tarzı kitaplar bana hep okul dizisi hissiyatı veriyor. Yine o tarz olacağını düşünmüştüm ama karakterler aynı olur sanmıştım. Yazarımız aynı karakterlerdense aşina olduğumuz kişileri ve yeni karakterleri tanıma heyecanı yaşatmak için daha önce karşılaşmadıklarımızı katmış kitaba. Açıkçası ilk yüz sayfaya kadar biraz sıkıldım ve önceki kitaba kıyasla pek farklı şeyler okumayacağımı düşündüm, buna rağmen aynı şeyi okusaydım bile akıcı anlatım beni bir yerde peşinde sürüklerdi gibi geldi. Neyseki yazarımız ilk kitabından beslenerek yeni şeyler bulmayı başarmış. Kısaca konusundan bahsetmemin yanlış olmayacağını biliyorum ama bu tarz kitapları arkasını bile okumadan okumaya başlamanız gerektiği görüşündeyim. Daha çok şok üstüne şok yaşamak için değil de okurken keyif almanızın yeterli olduğu zamanlar için önerebileceğim, bazı detayları bize önceden yedirmesi ve sonra ortaya çıkarması hoşuma giden bir seri olduğunu düşünüyorum ikinci kitabın sonunda. Dizisini de merak etmiyor değilim ama gördüğüm kadarıyla karakterler hayalimle hiç uyuşmuyor ve arkadaşım bazı şeyleri oldukça değiştirdiklerini söyledi:((
Birimiz Ölmek ÜzereKaren M. McManus · Yabancı Yayınları · 2021518 okunma