Puan vermedi·432 syf.····Okunma: 11 Şubat 2022 19:11 “Gece olduğunda Tate kulübeye geri yürüdü. Ancak lagüne ulaştığında, yeşilliklerin oluşturduğu derin kubbenin altında duraksadı ve yüzlerce ateş böceğinin, birbirlerini bataklığın en derinlerine çağırmasını izledi. Kerevitlerin şarkı söylediği yere. Kya’nın şarkı söylediği yere…”
Selamlar! Uzun süre sonra kitap yorumu yazmak biraz garip ama… Her neyse Bu kitabın genel olarak yorumlarına baktığım zaman sevmeyeni çok vardı ama seveni de çok seviyordu. Sanırım ben tam ortadayım Çünkü kitabın geneli bir tık durgundu. 3. kişi ağzından anlatıldığı için de olabilir, kurgu ilerleyişinden de olabilir. Yoksa yazımı cidden çok güzel. Hele bazı kısımlar geliyor… Betimlemelere şaşıp kalıyorsunuz valla yazar sadece bir bataklığı nasıl böyle güzel tarif edebilmiş diye. Kitabın ortamlarında tam “Runaway” şarkısı vibeı veriyor bu yüzden
Kitabın içinde zaman zaman Thomas More’a yapılan göndermeler, zaman zaman da yazarın kendi yazdığı şiirler var. Bu tarz şeyleri cidden çok seviyorum. Eğer bir gün benden çıkan bir kitap okursanız mutlaka karşılaşacağınız şeylerdir bunlar
Yıllar boyunca, Kuzey Carolina kıyısında sessiz bir kasaba olan Barkley Cove'da Bataklık Kızı ile ilgili söylentiler dolaşmakta. O yüzden 1969'un sonlarında, yakışıklı Chase Andrews ölü bulunduğunda kasaba halkı, hemen Bataklık Kızı dedikleri Kya Clark'tan şüphelenir. Kya aynı lakabı gibi bir bataklık kızı. Doğada hayatta kalan ve doğayı gerçekten seven bir kız️ Ancak Kya onların anlattıkları gibi biri değildi Hassas ve zeki olan Kya yıllardır, evi olan bataklıkta martılarla arkadaş olmuş, kumdan dersler alarak tek başına hayatta kalmıştı. Yıllar sonra Kya'nın sevilmek istediği dönem geldiğinde Kya'nın vahşi güzelliği, kasabadan iki genç adamın ilgisini çekince Kya, kendini yeni bir hayata açar, ta ki akla gelmeyecek bir şey olana kadar